Solar Nederland aan het woord: “Elkaar versterken en samenwerken, daar moeten we als maritieme sector voor gaan”

De afgelopen maanden mocht NMT een groot aantal nieuwe leden verwelkomen bij onze vereniging. Elroy Bergenhenegouwen, Accountmanager Marine & Offshore bij Solar Nederland, vertelt waarom Solar Nederland juist nu lid is geworden.

Meer informatie

“We waren bij Solar Nederland al een tijdje aan het kijken bij welke branchevereniging we wilden aansluiten. Waarom we voor NMT gekozen hebben? Ze zijn in mijn opzicht een paar levels hoger dan andere verenigingen. Vaak zijn deze verenigingen niet zo op de inhoud. Bij NMT wordt er geïnformeerd over de markt tijdens netwerkevenementen, het jaarverslag gaat de diepte in en dat geeft ons inzicht en veel toegevoegde waarde voor onze eigen strategie. Daarnaast krijg ik tijdens de NMT evenementen de mogelijkheid om diverse mensen te spreken die een andere invalshoek van de marktontwikkelingen hebben.” Aldus Elroy Bergenhenegouwen als we hem vragen waarom ze juist nu lid zijn geworden.

Corona

Elroy ziet dat de markt sinds half juli weer wat aantrekt: “De projecten die in maart on hold zijn gezet, lijken weer opgestart te zijn. We zagen ook dat onze klanten minder, of zelfs geheel niet, internationaal konden reizen. Tot nu toe zagen we afhankelijk van het segment soms nauwelijks maar ook wel harde impact, en het is te verwachten dat iedereen hier last van krijgt. Wat we ook merkten was dat het niet altijd even duidelijk was op welke wijze de maatregelen het beste uitgevoerd konden worden, maar ook dit is iets wat tot de dag van vandaag nog steeds speelt.

Solar Nederland

Solar is een internationale elektrotechnische groothandel, die het verschil maakt door mee te denken met de klanten. Ze leveren natuurlijk industriële componenten, maar buigen zich ook over de vragen waar je als bedrijf mee kan zitten. Zoals: Hoe kun je ervoor zorgen dat jij als bedrijf je paneelbouw slimmer kunt aanpakken zodat je processen slimmer en goedkoper kan bouwen. En hoe kunnen we logistieke of financiële processen verbeteren? Solar bevindt zich namelijk ook in Noorwegen, Zweden en Denemarken, waardoor je ook in het buitenland voor ‘problemen’ aan een schip, daar direct aan de bel kunt trekken.

Verder vertelt Elroy dat Solar Nederland de hofleverancier voor industriële automatisering is. “Het verschil zit hem in onze pay-off: Stronger Together. We kijken met de klant mee naar de bedrijfsprocessen, zoals logistiek, inkoop, maar ook projectmanagement, engineering en zelfs pre-fabriceren. Wij produceren geen artikelen, maar als we bij een klant zien dat ze even te weinig handjes hebben, bouwen we samen met onze dochteronderneming schakelkasten en panelen.”

Toekomstmuziek

Een aantal jaar geleden is er weer nieuw leven geblazen in de Marine en Offshore divisie van Solar Nederland. Het bedrijf gelooft in samenwerken en elkaar sterker maken. Zo staan een aantal leden van NMT ook in goed contact met Solar, zoals ABB en Schneider Electric. Elroy: “Iedereen heeft zijn specialisaties en is ergens sterk in. Als je dan samen de markt op gaat en een driehoeksverhouding creëert heeft de klant daar uiteindelijk ook het meeste aan. Daar moeten we als sector voor gaan.”

Solar Nederland is ook druk bezig met innovatie en verduurzamen. Maar hoe kun je dit nu het beste doen? ‘’Dit is case afhankelijk en kan van zeer complex tot zeer eenvoudig aangepakt worden. Zoals gebruik maken van slimme systemen. Hiermee kun je bijvoorbeeld beter plannen met welk motorvermogen je op de plek van bestemming moet komen zonder dagen te vroeg aan te komen. Of eenvoudigere systemen die eventuele downtime van draaiende machines kan voorkomen. Samen met de klant willen we tot de beste oplossingen komen.”