Spreek je uit voor meer Europees budget voor de maritieme sector

Help mee om de kans op een geoormerkt budget voor de maritieme sector te vergroten en vul de ‘publieke consultatie’ in voor het nieuwe Europese subsidieprogramma Horizon Europe.

Het wetgevingstraject voor het subsidieprogramma Horizon Europe, de opvolger van Horizon 2020, bevindt zich in de eindfase. In deze fase wordt er rekening gehouden met de publieke opinie. Daarom heeft de Europese Commissie een publieke consultatie geopend waarin bedrijven, organisaties en burgers hun stem kunnen laten horen.

Help mee en vul de consultatie in voor 8 september aanstaande

Wij roepen al onze leden op de consultatie in te vullen. Dat vergroot de kans op een geoormerkt budget voor de maritieme sector. Voor het invullen kan gebruik gemaakt worden van het voorbeeldantwoord dat door SEA Europe, onze Europese koepelorganisatie, is opgesteld. Hoe meer respondenten hun steun uitspreken voor een maritiem budget, hoe groter de kans dat we dit ook daadwerkelijk krijgen. De consultatie staat open tot 8 september 2019. Download hier het voorbeeldantwoord. 

Waarom een geoormerkt budget?

De Nederlandse en Europese maritiem-technologische industrie is wereldwijd leidend in de bouw van complexe en speciale schepen én technologisch hoogwaardige scheepsuitrustingen. Deze positie staat echter onder druk door de snelle ontwikkeling van de industrie in het Verre Oosten, waarbij staatssteun en andere marktverstorende maatregelen aan de orde van de dag zijn. Om deze druk het hoofd te bieden, zou Europa op zijn minst zelf fors moeten investeren in onderzoek en ontwikkeling. Dat kan onder andere via het kennis- en innovatieprogramma Horizon Europe.

Vul de voor 8 september de consultatie in. 

Download hier het voorbeeldantwoord van SEA Europe.