Studenten zelf aan zet in nieuw talentprogramma voor de water- en maritieme sector

Begin februari start het geheel nieuwe en unieke talentprogramma voor studenten uit het wo, hbo en mbo: ‘De Stroomversnellers’. De Stroomversnellers is een aantrekkelijk en inspirerend talentprogramma waarmee studenten:

  • Kennis maken met de water- en maritieme sector. Studenten zien wat de sector te bieden heeft.
  • Samen leren en zichzelf ontwikkelen via een breed programma met excursies, trainingen en masterclasses.
  • De water- en maritieme sector en de opleidingen promoten bij jongeren door het geven van gastlessen en support bij voorlichtingsevenementen en sectorpromotie.
  • Actief samenwerken in het programma en netwerken vormen, nuttig voor nu en later.

Actief netwerk van ruim 300 studenten

Het nieuwe programma is in co-creatie met de partners én met studenten vormgegeven en zal uit twee geledingen bestaan: het netwerk de Stroomversnellers en een selecte groep studenten, de Waterambassadeurs.

De circa 300 Stroomversnellers hebben toegang tot het brede activiteitenprogramma van excursies, trainingen en masterclasses. In totaal 50 Waterambassadeurs vormen het centrum van het netwerk. Zij zullen gedurende twee jaar actief het programma mede invullen en aansturen, door in teams (commissies) te werken aan onder andere het inhoudelijke programma. Zij ontvangen hiervoor een vergoeding.

Na een selectiedag voor kandidaat-ambassadeurs volgt op 20 maart de “installatie” van de Waterambassadeurs door Annemieke Nijhof, voorzitter Topsector Water & Maritiem. Geinteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze middag bij te wonen. Aanmelden kan via info@destroomversnellers.nl.

Wat doet NMT in dit programma?

NMT is, samen met Topsector Water & Maritiem, Rijkswaterstaat, Vereniging van Waterbouwers en Nationaal Watertraineeship, initiatiefnemer van dit nieuwe talentprogramma en neemt zitting in de Stuurgroep De Stroomversnellers om het programma blijvend vorm te geven. Het programma is een mooie kans om uitdagingen en innovaties uit de maritieme sector te presenteren aan technische studenten uit verschillende disciplines.

Hoe kunt u bijdragen aan De Stroomversnellers?

  • Het complete activiteiten-aanbod is te vinden op www.destroomversnellers.nl.
  • De Stroomversnellers ook onder de aandacht brengen van (jouw) studenten? Stuur een mail naar info@destroomversnellers.nl en je krijgt alle informatie.
  • Wilt je met jouw bedrijf of organisatie ook een activiteit aanbieden binnen het programma van de stroomversnellers, en zo direct in contact komen met een groep enthousiaste studenten? Neem contact met ons op via info@destroomversnellers.nl en we gaan met u in gesprek over jouw bijdrage.

Meer informatie?

Neem contact op met Else Boutkan, Programma Manager Human Capital van  Topsector Water & Maritiem, else@somethingelse.nl, 06-15086950. Of kijk op www.destroomversnellers.nl.