Succesvolle handelsmissie Cruisemarkt zet Nederland verder op de kaart in groeimarkt (met filmpje)

Van 11 t/m 18 maart vond de tweede handelsmissie gericht op cruise rederijen plaats. De grootste corporaties in deze industrie zijn allemaal in en rond Miami gevestigd. Een groep van 15 Nederlandse bedrijven nam deel aan deze missie. De organisatie was in handen van Netherlands Maritime Technology (NMT) en het Nederlandse Consulaat-Generaal in Miami.

Marktkansen

Door de nog altijd groeiende populariteit van cruises groeit deze industrie gestaag. Naar verwachting worden er tussen 2014 en 2018 rond de 50 cruiseschepen gebouwd. Omdat de concurrentie tussen de maatschappijen moordend is, zijn zij voortdurend op zoek naar vernieuwing in zowel datgene wat bijdraagt aan de ‘customer experience’ als mogelijkheden voor het reduceren van kosten en het verhogen van veiligheid en efficiency.

Aanvragen

Alle grote reders zoals Carnival Corporation, Holland America Lines, Norwegian Cruise Lines, Royal Caribbean, Disney Cruises e.a. maakten dan ook dankbaar gebruik van de gelegenheid om in korte tijd kennis te maken met 15 innovatieve Nederlandse bedrijven. In veel gevallen werden de deelnemers direct gekoppeld aan degenen die binnen de organisaties verantwoordelijk zijn voor hun specifieke vakgebied. Enkele bedrijven ontvingen diezelfde week al aanvragen.

Naast bedrijfsbezoeken bezocht de delegatie de beurs Cruise Shipping Miami 2015 die ervoor had gezorgd dat ook belangrijke, niet in Miami gevestigde cruise lines, die week in de stad aanwezig waren. Zo had de groep op de beurs een ontmoeting met het technisch management van o.a. Holland America Lines. Het Holland Happy Hour dat georganiseerd werd op het paviljoen van de Nederlandse cruise ports en een diner op de residentie van de Consul-Generaal boden verdere mogelijkheden om informeel te netwerken. Hieronder vindt u een korte video-impressie van de handelsmissie:

Gezien de groeiende belangstelling voor deze missie worden er al plannen gemaakt voor een Handelsmissie Cruisemarkt 2016. Denkt u dat dit een interessante markt voor uw bedrijf kan zijn, meld dan nu al uw interesse voor deelname bij Michaël Roerade, Trade Promotion Manager bij Netherlands Maritime Technology via T +31 (0)88 44 51 024 of E roerade@maritimetechnology.nl.