Succesvolle NMT-netwerkbijeenkomst in Noord-Nederland

Donderdag 7 oktober organiseerde NMT voor het eerst sinds de corona-uitbraak weer een fysieke netwerkbijeenkomst. De ruim 60 deelnemers waren we te gast bij Eekels Technology in Kolham voor een programma dat speciaal was georganiseerd voor NMT-leden uit Noord-Nederland.

Schip op methanol

Na de ontvangst en een kopje koffie werd de eerste presentatie gegeven door Jan-Willem Cuperus van Groot Shipdesign. Hij heeft uitgelegd hoe zij samen met de klant een nieuw duurzaam schip ontwerpen en wat daarbij komt kijken. De laatste ontwikkeling is het ontwerp van een schip dat op methanol zal gaan varen, als het goed is worden binnen enkele maanden de contracten getekend dus dat belooft wat!

Competitieve Noordelijke scheepsbouw

Geert Dokter van Conoship gaf, vanuit zijn rol in de Groninger Maritime Board, een update over de initiatieven en plannen die er zijn om de Noordelijke scheepsbouw nog competitiever te maken en voor te bereiden op de toekomst. Diezelfde toekomst stond centraal in de toelichting die Marnix Krikke heeft gegeven over NMT’s nieuwe sectorstrategie ‘Slim navigeren naar een futureproof maritieme maakindustrie’. Dit document beschrijft de sectorambities voor 2030 en is hier te lezen.

Belangenbehartiging

Arnold de Bruijn praatte de leden bij over ontwikkelingen op het gebied van belangenbehartiging van voor Noord-Nederland belangrijke thema’s en onderwerpen. Daarbij gaf hij een kijkje achter de schermen over hoe NMT deze belangenbehartiging aanpakt en wat daar allemaal bij komt kijken. Voor goede belangenbehartiging is met name continue contact tussen de leden en het NMT bureau cruciaal.

Rondleiding

Tot slot heeft gastheer Hendrik de Haan van Eekels Technology meer verteld over de historie van het bedrijf en de activiteiten die ze verrichten. Na deze presentatie was het tijd voor de rondleiding om met eigen ogen te kunnen zien welke mooie producten er in Kolham worden ontwikkeld en gemaakt.