Tweede kotter Casco ‘Javro’ te water gelaten bij Thecla Bodewes Shipyards

Thecla Bodewes Shipyards Harlingen levert tweede complete kotter casco op aan Luyt Den Oever. De ‘JAVRO’, genaamd naar de rederijen Jaczon & Vrolijk, is afgelopen woensdag te water gelaten om in Den Oever verder afgebouwd te worden. De ‘JAVRO’ is één van een serie van twee casco’s die Bodewes Harlingen bouwde. Vorige maand is de kotter ‘KJELL’ al opgeleverd. Eindbestemming voor de kotters is Suriname waar de kotters worden toegevoegd aan de vloot van de Surinaamse Rederij Marisa Fisheries.

Meer informatie

De Harlinger scheepswerf van Thecla Bodewes heeft in korte tijd meerdere opdrachten vanuit de visserij gekregen. Dit is een nieuwe belangrijk markt voor de werf waar zij erg content mee zijn en goed bij de werf past. De werf ligt aan diep water en heeft de mogelijkheid om het gehele schip in een geconditioneerde hal te bouwen waardoor kwaliteit en het bouwproces goed op elkaar afgestemd zijn.

Aan de volgende kotter wordt alweer gewerkt. Maarten van Duijn en Thecla Bodewes hebben op 10 maart jl. het contract getekend voor de volledige bouw van een nieuwe Stern Trawler/Flyshooter. Het zal de eerste kotter worden met elektrische fly-shoot lieren. Dit schip zal eveneens op de werf in Harlingen worden gebouwd.