Tweede Multipurpose Ice Classed Pusher Tug voor Kaspische Zee te water bij Thecla Bodewes Shipyards

Vrijdag 6 april zal de zeegaande Pusher Tug ‘Conwenna’ te water worden gelaten op de werf van Thecla Bodewes in Kampen.

Meer informatie

De Ice Classed Pusher Tug ‘Conwenna’ is het tweede schip dat voor de Engelse opdrachtgever Silverburn wordt gebouwd op de werf in Kampen. Evenals vorig jaar zal ook dit schip te water gaan via het zogenaamde ‘Friese Hellingsysteem’ waarbij het schip na het losslaan van de keggen dwarsscheeps, in een vrije loop, het water in glijdt. Een prachtig gezicht.

Vorig jaar augustus is de ‘Wenna’ als eerste uit een serie van drie opgeleverd. Dit schip vaart inmiddels op de Kaspische Zee en wordt ingezet voor zowel offshore support activiteiten, zeegaande sleeptransporten als ook binnenlandse duw- en sleeptransporten. De 40 Ton Bollard Pull schepen zijn geclassificeerd door Bureau Veritas voor Unrestricted Navigation en zijn voorzien van de notatie IJsklasse 1C en Anchorhandling. Ook het tweede schip zal werkzaamheden gaan verrichten in het gebied rond de Kaspische Zee.

Thecla Bodewes, directeur en eigenaar van drie werven in Noord Nederland, is zeer content met deze opdracht: “Het is prachtig om deze serie te mogen bouwen voor onze Engelse opdrachtgever Silverburn Shipping Group. Half april starten we met de bouw van de derde Ice Pusher Tug, ook op onze werf in Kampen. Daarnaast hebben we eind vorig jaar voor deze klant binnen drie maanden een zeegaande Chemical Barge opgeleverd. We zijn trots dat we dit samen met een aantal toeleveranciers in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Het onderling vertrouwen is groot en we hebben de ambitie om samen de beste te zijn. Zo ontstaan lange en hechte relaties.”