Uitgebreide trainingserie over ontwerpen hulpsystemen van start met docenten Douwe Stapersma & Peter de Vos

Tijdens de complete serie trainingen ‘Design of Marine Auxiliary Systems’ worden de belangrijkste aspecten van hulpsystemen aan boord van schepen en offshore platformen behandeld om jou de nodige kennis te verschaffen voor het ontwerp van deze systemen. De trainingen starten eind maart. Meld je aan!

De eerste module ‘Introduction Systems Architecture’ geeft een uitgebreid overzicht van de verschillende hulpsystemen, hun functies, componenten en eigenschappen. Gedurende de tweede module ‘Fundamentals of Pumps, Compressors and Heat Exchangers’ worden de werkingsprincipes van deze hoofdcomponenten in hulpsystemen uitgelegd, welke bepalend zijn voor het gedrag van de systemen en componenten. In de derde module ‘System Engineering’ leren de deelnemers de benodigde berekeningen uit te voeren om tot een gebalanceerd en geïntegreerd ontwerp van pijpleiding systemen te komen. De vierde module behandelt het thema HVAC en koelsystemen.

Module 1: Introduction Systems Architecture – 25 & 26 maart
Module 2: Fundamentals of Pumps, Compressors and Heat Exchangers – 15 & 16 april
Module 3: System Engineering – 3 & 4 juni
Module 4: HVAC and Refrigeration Systems – 22 & 23 mei

Gedurende alle vier de modules wordt de uitgelegde theorie geoefend met behulp van opdrachten. Elke module kan apart gevolgd worden, maar gezamenlijk biedt de serie je een uitgebreid overzicht en diepgaande kennis over het ontwerp van verscheidene hulpsystemen aan boord. De modules worden in het Engels gegeven.

Docenten & experts

De hoofddocenten van deze trainingen zijn professor Douwe Stapersma en assistent professor Peter de Vos PhD. De eerste module wordt uitgevoerd in samenwerking met Econosto Nederland BV. De vierde module is ontwikkeld samen met en wordt mede gegeven door Patrick Vroon en Raymond Cordier de Croust; beiden hebben uitgebreide ervaring met het ontwerp van HVAC en koelsystemen aan boord van schepen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over bovenstaande trainingen contact op met de Netherlands Maritime Technology via E academy@maritimetechnology.nl of T 088 44 51 000.