Vitters Shipyard uit Zwartsluis in de prijzen met luxe zeiljacht Ribelle

Vitters Shipyard uit Zwartsluis is op een beurs in het Amerikaanse Fort Lauderdale in de prijzen gevallen met het luxe zeiljacht Ribelle.

Meer informatie

De twaalfkoppige jury van de International Superyacht Society Awards heeft Ribelle op één gezet in de categorie zeiljachten tussen de 24 en 40 meter. Het 32,5 meter lange, snelvarende zeiljacht Ribelle is het meest recente project van de Sluiziger luxe jachtenbouwer.

Zeilprestaties

De romp is gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel en voor nog betere prestaties is het schip uitgerust met een intrekbare kiel. De jury roemt Ribelle om de uitstekende zeilprestaties in combinatie met een volwaardig luxe interieur, ontworpen door de Franse architect Rémi Tessier.

Trots

Vitters Shipyard heeft Ribelle gebouwd naar het ontwerp van de jachtarchitect Malcolm McKeon Yacht Design. Ribelle is een jacht geheel naar het dna van de werf en een schip waar Vitters Shipyard zeer trots op is, laat de Sluiziger jachtenbouwer weten.

Het jacht is gepresenteerd op de Monaco Yacht Show en heeft  onder andere de eerste plaats gehaald tijdens de Maxi Yacht Rolex Cup.

 

Bron: De Stentor