Workshop Scheepsfinanciering op de NMT Netwerkdag

Scheepsfinanciering is een belangrijk onderdeel van de scheepvaartindustrie. In 2018 werd er volgens dataconsultancykantoor Clarkson voor circa 67 miljard in nieuwe schepen geïnvesteerd. Voor de workshop scheepsfinanciering hebben we 2 deskundigen uitgenodigd om hun kennis en expertise met ons te delen.

Auke Berenbroek, Director Corporate Lending van Rabobank gaat in op de veranderende omgeving waarin banken actief zijn. Financiële crises, aangescherpte poortwachters vereisten en een stijgende aandacht voor duurzaamheid zijn de voornaamste factoren die verandering stuwen. Maar is het echt een nieuwe wereld? Wat voor nieuwe vragen ontstaan er? En wat betekent dit voor de wijze waarop banken klanten uit het maritieme sector bedienen?

Pieter van der Burg, Managing Director van Nesec, vertelt meer over het Nesec Shipping Debt Fund (NSDF). Het financieringsfonds van 250 miljoen euro is onderdeel van een pakket aan initiatieven om de Noordelijke Scheepsbouw een impuls te geven. Het maritieme cluster Noord-Nederland is immers van groot belang en het NSDF wil een oplossing bieden voor de huidige beperkte kredietmogelijkheden bij de financiering van shortsea schepen.

Deze workshop is een keuze-onderdeel van de NMT Netwerkbijeenkomst op 25 november bij Würth in ’s-Hertogenbosch.