Yacht Builders Academy Seminar 2019 met keynote Jan van Setten

Op woensdag 27 februari a.s. vindt het Yacht Builders Academy Seminar 2019 plaats bij ROC Friese Poort in Sneek. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden. Key note Jan van Setten maakt hier onderdeel van uit en hij brengt op een energieke en humoristische manier het DIMmen onder de aandacht: het Denken in Mogelijkheden. Met zijn presentatie ben je verzekerd van een inspirerende lezing met veel interactie. Hierdoor kom je snel op inzichten en krijg je handvatten mee die je bij thuiskomst direct kunt toepassen.

Programma

12.00 – 13.00    Inloop en lunch

13.15 – 13.50    Welkom en opening met keynote speaker Jan van Setten

14.00 – 14.50    Workshopronde 1

14.50 – 15.00    Koffie/thee pauze

15.00 – 15.50    Workshopronde 2

16.00 – 16.30    Highlights workshops

16.30 – 17.30    Netwerkmoment met hapje en drankje

Tijdens de workshoprondes kan worden gekozen uit deze sessies:

 1. Nieuw en Uniek: Keuzedeel Exterieur
  Stéphennie Groen | ROC Friese Poort
  Sieger van Kampen | De Vries Scheepsbouw Makkum
  Als je op het buitendek van een jacht staat en je kijkt om je heen, welke onderdelen weet je dan te benoemen? Kun je de cap rail, koekoek en de potdeksel aanwijzen? In deze workshop word je op een informele en interactieve manier meegenomen in het exterieur van een jacht. Ga aan de slag met jouw kennis en vaardigheden voor de productie van een reling. Ook leer je hoe het keuzedeel exterieur door Yacht Builders Academy is ontwikkeld in een e-learning omgeving, wat een keuzedeel eigenlijk is en wat het voor jou en je collega’s kan betekenen in het kader van Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Stap aan boord!
 1. Actueel en Aansluitend: Vmbo Scheeps- en Jachtbouw
  Guido Kapteijn | Maritiem College IJmuidenBen je benieuwd naar de inhoud van het nieuw ontwikkelde vmbo-profiel Maritieme Techniek Scheeps- en jachtbouw? Tijdens deze workshop ontdek je hoe een vmbo’er optimaal aansluiting mee krijgt voor een mbo-opleiding en een carrière in de scheeps- en jachtbouw. Pak tijdens deze workshop je kans om vanuit het onderwijs of de beroepspraktijk invloed uit te oefenen op de verdere ontwikkeling van de vmbo-opleiding Scheeps- en jachtbouw.
 1. Inspireer en Motiveer: Arbeidsmarktcommunicatie
  TechniekTalent 

  Wil je jouw manier van communiceren over een andere boeg gooien en daarmee nieuwe studenten en werknemers intrigeren? Uit onderzoek blijkt dat 87% van alle jongeren te interesseren is in techniek, maar hoe doe je dat dan? Hoe je jongeren, met woorden en (voor)beelden enthousiast voor techniek kunt maken komt aan bod in deze inspiratiesessie van TechniekTalent. Je krijgt concrete tips die je direct kunt toepassen in gastlessen, bedrijfsbezoeken, flyers, vacatures en andere communicatiemiddelen.

 1. Duurzaam en custom build: Vogalonga Sloep
  Paul Dijkstra | Paul Dijkstra Composies B.V.
  Hette van der Meer | ROC Friese Poort
  Ids Bonga, Jurjen Bleeker | Team Vogalonga ROC Friese Poort 

  Wil je meer weten over de toepassing van duurzame materialen, zoals biohars, vlas, petschuim en carbon prepreg? In deze workshop nemen studenten van ROC Friese Poort Sneek je mee in het bouwproces van de Vogalonga sloep, waarbij duurzame materialen zijn gebruikt. Onder begeleiding van een docent en externe specialist hebben de studenten de roeisloep zelf ontworpen en gebouwd, met als doel het deelnemen aan de roeiwedstrijd in Venetië. Stel tijdens deze workshop al je prangende vragen op het gebied van composiet en duurzame materialen aan de specialist en de studenten.

 1. Implementeer en Professionaliseer: Werkplekleren
  Marjoleine Heijboer en Rudi Speijer | Triamfloat 

  Wil je ontdekken hoe kan informeel leren in de techniek beter, sneller en leuker kan? Triamfloat heeft een onderzoek gedaan op het gebied van werkplekleren. Daarnaast zijn 32 pilotbedrijven bij het implementeren en/of professionaliseren van werkplekleren begeleid en is er een toolbox ontwikkeld. Wat betekent de uitkomst voor organisaties en docenten? Triamfloat verzorgt hierover een interactieve presentatie, waarbij zij de belangrijkste opbrengsten en inspirerende praktijkvoorbeelden van dit project met u delen.

 1. Leer en organiseer: Robotisering in de Jachtbouw
  Rik Grasmeijer | Fieldlab Industrial Robotics Wil je leren van de vier grootste valkuilen in robotiseringstrajecten? Fieldlab Industrial Robotics heeft ontdekt dat studenten en organisaties dezelfde kansen laten liggen binnen de implementatie van robotisering. Wil je kosten reduceren en doorloop tijden verkorten? Leer dan tijdens deze workshop hoe je robots efficiënt introduceert binnen jouw organisatie en laat je inspireren door diverse voorbeelden vanuit de jachtbouw.

Direct aanmelden

Ga voor meer informatie naar www.yachtbuildersacademy.com. Klik hier om direct aan te melden.