Magazine Blauwdruk 2050, de maritieme wereld voorbij de horizon (lustrum NISS)

In 2016 vierde Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor de Scheepvaart en Scheepsbouw (NISS) haar honderdjarig bestaat. Om dit te vieren én de positie van de maritieme sector als bijzonder, innovatief en toekomstgericht voor het voetlicht te brengen, keek het NISS samen met de maritieme sector in het jubileumjaar vooruit, naar de maritieme wereld in 2050.

NMT was verantwoordelijk voor het uitwerken van de visie van de sector op dit thema. De resultaten zijn gebundeld in het magazine ‘Blauwdruk 2050, de maritieme wereld voorbij de horizon’ en gepresenteerd op het gelijknamig lustrumsymposium, dat op maandag 10 oktober 2016 plaatsvond. Op het Maritime Awards Gala 2016 werd het magazine door Wim van Sluis (voorzitter Nederland Maritiem Land) overhandigd aan minister-president Mark Rutte.

Het NISS wil met ‘Blauwdruk 2050’ bedrijven, onderwijs en kennisinstellingen in Nederland inspireren en stimuleren om na te denken over langetermijnscenario’s en het bieden van perspectief met innovatieve maritieme ontwikkelingen.

Magazine

Het magazine ‘Blauwdruk 2050, de maritieme wereld voorbij de horizon’ kunt u hieronder downloaden of digitaal lezen.

Blauwdruk 2050_NISS100_NL

Het magazine is ook in het Engels verschenen, u kunt de Engelstalige versie hieronder downloaden.

Blueprint 2050_NISS100_ENG

Neem voor meer informatie contact op met Sanne de Vleeschhouwer, Innovation Manager bij Netherlands Maritime Technology.