C-Job Naval Architects opent kantoor in de Verenigde Staten

C-Job Naval Architects gaat zijn activiteiten in de Verenigde Staten uitbreiden door deze zomer een kantoor in Houston, Texas te openen.

Meer informatie

Basjan Faber, CEO van C-Job, het grootste onafhankelijke scheepsontwerp- en engineeringbureau in Nederland, zegt: “Bij C-Job vinden we het belangrijk dat klanten nauw betrokken worden bij het gehele ontwerpproces van een schip omdat dit ten goede komt aan het ontwerp. Daarom werken we nauw samen met reders en scheepswerven.

“Door een kantoor in Houston, Texas te openen komen we dichtbij onze Amerikaanse klanten en daardoor Amerikaanse projecten nog beter ondersteunen.”

De afgelopen jaren heeft het Nederlandse scheepsontwerp en ingenieursbureau bureau zijn activiteiten in Noord-Amerika uitgebreid, onder andere door events als de International Work Boat Show in New Orleans 2018 en de recente Offshore Technology Conference (OTC) in Houston te bezoeken. Daarnaast is C-Job afgelopen november een strategische samenwerking aangegaan met Amerikaans maritiem ingenieursbureau bedrijf Glosten om relaties met de VS te versterken.

Basjan Faber zegt “De afgelopen jaren heeft C-Job een sterke groei meegemaakt dankzij waanzinnige projecten wat heeft geleid tot een verdubbeling van medewerkers en de opening van ons eerste internationale kantoor in Nikolayev, Oekraine. We hebben toen ook onze ambitie om de Amerikaanse markt toe te treden uitgesproken. Het is een teken van onze toewijding dat we nu deze stap kunnen nemen en daadwerkelijk een C-Job kantoor in Houston openen om daarmee onze Amerikaanse droom verder te realiseren.”

C-Job staat bekend om zijn innovatieve scheepsontwerpen en heeft een sterke staat van dienst in verschillende industrieën, waaronder baggerschepen, offshore (wind), veerboten, superjachten en werkboten. Daarnaast heeft het scheepsontwerp bedrijf een Research & Development afdeling die zich focust op het ontwikkelen van technologische innovaties en nieuwe scheepsontwerpmethodes.