Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Handelsmissie Kroatië

Vele leden hebben gevraagd om een exportactiviteit in Kroatië. Om aan deze vraag te voldoen organiseert Netherlands Maritime Technology (NMT) van 17 t/m 21 juni een handelsmissie naar dit land. Tijdens de missie ontmoet je in één week tijd de decision makers van de belangrijkste werven die het land rijk is. Sluit jouw bedrijf aan?

Organisator

Programma

Er wordt gewerkt aan een interessant programma. Hieronder vind je het globale programma. Alle bezoeken zijn nog onder voorbehoud.

Zondag 17 juni Heenvlucht Amsterdam – Split
Maandag 18 & dinsdag 19 juni Bezoeken aan o.a. Brodotrogir, Brodosplit, Brodospas en Jadroplov. Aansluitend een binnenlandse vlucht naar Rijeka.
Woensdag 20 juni Bezoeken aan C.E.S.A.R., Viktor Lenac en 3Maj. Aansluitend vertrek naar Pula.
Donderdag 21 juni Bezoeken aan o.a. Uljanik en Tehnomont. Aansluitend terugvlucht Pula – Amsterdam.

De Kroatische markt; scheepsbouw in Kroatië steeds aantrekkelijkere markt

De scheepsbouw in Kroatië maakte een aantal moeilijke jaren door, vanwege de wereldwijde scheepsbouwmalaise en herstructurering van de lokale sector als gevolg van de toetreding van Kroatië tot de Europese Unie. Tegenwoordig ziet de markt in Kroatië er een stuk beter uit. Er is een consolidatieproces gaande waarbij Uljanik en 3 Maj nu tot dezelfde groep behoren en er ook sterke investeerders achter de werven in Split en Trogir zitten. Brodosplit en Uljanik hebben goed gevulde en zeer gevarieerde orderboeken, maar vlak ook een in kleine gespecialiseerde partij als Tehnomont niet uit. Viktor Lenac in Rijeka is daarnaast al jaren een bekende naam op reparatiegebied en heeft ook grote conversie op haar naam staan.

Hoewel sommige werven nog steeds een weg te gaan hebben voor wat betreft modernisering zien we een duidelijke focus op complexe schepen. Zo zijn er cruiseschepen in aanbouw in Split en Pula en is er een bloeiende bouw van lokale ferries. Ook de werven buiten het gebruikelijke drietal (Uljanik, 3 Maj, Brodosplit) komen nu terug. Zo is er weer de nodige activiteit bij Brodotrogir, in het verleden ook een grote naam in Kroatië. In totaal zijn er momenteel rond de 40 zeeschepen in aanbouw in Kroatië met een totaal tonnage van rond de 650.000 GT. Dat is zo’n twee keer het volume van het Nederlandse orderboek qua tonnen. In het orderboek bevinden zich ook weer handelsschepen zoals containerschepen, bulkers en multi purpose ladingschepen. Kortom, het is weer interessant om naar Kroatië af te reizen!

Kosten

Deelname aan de missie staat open voor alle bedrijven en instellingen die belangen in de maritieme markt hebben en die geïnteresseerd zijn in het zakendoen met Kroatië. De kosten voor deelname aan deze missie bedragen voor leden van NMT €1050,- p.p. excl. BTW en excl. reis- en verblijfskosten. Niet-leden betalen €1250,- p.p. excl. BTW en excl. reis- en verblijfskosten.

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan jouw mkb-bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie en aanmelden

Klik hier om aan te melden. Meld je uiterlijk voor maandag 30 april aan. De handelsmissie gaat door bij een minimum van 8 deelnemers. Om iedereen voldoende ruimte te geven voor een pitch is het maximaal aantal deelnemers gesteld op 12. Neem voor meer informatie contact op met Joëlla Lucas, Trade Promotion Manager bij NMT via T 088 44 51 024 of E lucas@maritimetechnology.nl.