Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Technology Exchange Roadshow Noorwegen (VOL)

Ben je al actief op de Noorse markt en heb je behoefte aan het uitbreiden van je netwerk of wil je de Noorse markt in korte tijd verkennen en je innovatieve producten/diensten presenteren? Meld je dan nu aan voor de Technology Exchange Roadshow (TER) Noorwegen die plaatsvindt op 24 en 25 april a.s.

Organisator

Netherlands Maritime Technology (NMT) organiseert de TER Noorwegen in samenwerking met Innovation Quarter. Deze TER-editie is gericht op innovatie en duurzaamheid.

Programma

De avond voor de TER vliegen we naar Noorwegen. Dinsdag 24 april starten we in Ålesund, het maritieme cluster van Noorwegen, waar we beginnen met een bezoek aan het Maritime Compentence Center. Een must bij een bezoek aan Ålesund! Daarna worden bezoeken gebracht aan verschillende designbureaus en reders (zie concept programma). De tweede dag staat in het teken van bezoeken aan de scheepswerven Ulstein en Kleven opgevolgd door een bezoek aan reder Island Offshore. De terugvlucht is op 26 april.

Klik hier om het volledige concept programma te bekijken.

Wat houdt een Technology Exchange Roadshow (TER) in?

Hoge kwaliteitsgesprekken gericht op kennisdeling en introductie van nieuwe producten/innovaties zijn kenmerkend voor TER’s. Deelnemende bedrijven krijgen volop ruimte om de diepte in te gaan in gesprekken met potentiële afnemers. Vaak zijn deze kortdurende roadshows (één tot maximaal drie dagen) gericht op bezoeken aan reders en eventueel aanvullend aan scheepswerven en designbureaus. De programma’s zijn samengesteld rondom actuele thema’s/trends die de organisaties die worden bezocht aanspreken. Bedrijven die willen deelnemen aan een TER worden dan ook altijd gescreend door NMT op geschiktheid voor deelname aan de betreffende TER om de reders/scheepswerven een kwaliteitsprogramma te kunnen garanderen.

Criteria

NMT stelt de volgende criteria om deel te kunnen nemen aan de TER Noorwegen:

  1. jouw bedrijf is te typeren als maritiem toeleverancier/scheepswerf
  2. jouw oplossing/product is innovatief en/of duurzaam

De Noorse markt

Vanwege de dip in de offshore olie en gasindustrie heeft het Noorse scheepsbouwcluster zich op andere marktsegmenten gestort. De huidige relatief lage olieprijs (en zeer goede visprijzen) zorgen namelijk voor een sterke markt in de visserij en aquacultuur. Noorse werven hebben veelal hun roots in de visserij liggen en pakken nu dus weer de draad op. Dit vertaalt zich in toenemende orders voor grote vistrawlers en zogeheten ‘wellboats’ (schepen voor het vervoer van levende vis). Verder proberen Noorse werven hun expertise in complexe schepen te gebruiken om in te stappen in nieuwe marktsegmenten, zoals de grote jachtbouw bij Kleven en de bouw van cruiseschepen voor poolexpedities bij Kleven, Vard en Ulstein. Daar zitten spectaculaire schepen tussen, zoals de recent bestelde luxe ijsbreker op LNG bij Vard. Verder is de bouw van binnenlandse veerboten ‘booming’ in Noorwegen. De nieuwe ferries hebben allen een veel lagere uitstoot van schadelijke gassen en varen vaak op LNG of zelfs volledig op batterijen. Klapstuk is de nu al bekroonde Color Hybrid die gebouwd gaat worden door Ulstein. Tot slot staan er bij een paar Noorse werven schepen en boten op stapel voor de offshore wind industrie. Ondanks de moeilijke situatie in de offshore is er dus van alles te doen in de Noorse scheepsbouw.

Kosten

De kosten voor deelname aan de TER bedragen €950,- (excl. BTW) per persoon. Prijzen zijn excl. reis- en verblijfskosten

Aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers voor deze activiteit is 6, het maximum is acht bedrijven. Let op: De Noorse werven/design bureaus/reders hebben de wens uitgesproken een zo divers mogelijke delegatie te willen ontvangen. Het maximaal aantal deelnemers aan de TER Noorwegen is bereikt. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar lucas@maritimetechnology.nl

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan jouw (mkb-)bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie & aanmelden

Het maximaal aantal deelnemers aan de TER Noorwegen is bereikt. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar lucas@maritimetechnology.nl