Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

NEVA Rusland 2021 (VOL)

NEVA is de grootste vakbeurs voor de scheepsbouw in Rusland. Met bijna 25.000 bezoekers en ruim 650 exposanten uit 29 landen kun je hier in vier dagen tijd honderden potentiële klanten ontmoeten. Wil je opvallen tussen al deze andere exposanten? Neem dan deel aan het Holland Paviljoen van Netherlands Maritime Technology (NMT). Het Paviljoen is gunstig gelegen in hal G op de kruising van twee hoofdgangpaden. NEVA vindt plaats van 21 t/m 24 september 2021 in het Expoforum in St. Petersburg. Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven, het Holland Paviljoen is volgeboekt.

Let op! Alle geplande Holland Paviljoens en handelsmissies gaan door onder voorbehoud van de maatregelen rondom Corona in Nederland en het land van de activiteit. De medewerkers van Trade monitoren steeds de ontwikkelingen en houden deelnemers hiervan op de hoogte. Voor vragen kun je terecht bij Joëlla Lucas (Europa) of Marjan Lacet (Azië).

Holland Paviljoen

Deelname is inclusief:

  • Standbouw inclusief uiting van je bedrijfslogo en bedrijfsnaam;
  • Standinventaris, elektra en verlichting;
  • Gezamenlijke centrale lounge met catering;
  • Holland netwerkreceptie;
  • Aanbod NMT reis- en transsportarrangement;
  • Gezamenlijke PR;
  • Ondersteuning vanuit NMT.

Oppervlakte paviljoen

Maximaal 200 m2

Kosten

De prijs per m2 voor leden van NMT bedraagt € 895,- excl. BTW. De kosten per m2 voor niet-leden bedragen € 995,- excl. BTW.  Prijzen zijn excl. reis- en verblijfskosten en exclusief registration fee van € 485,- per bedrijf. Er geldt een minimale afname van 9 m2 per bedrijf.

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan jouw mkb-bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

NEVA

In 2021 vindt de 16e editie van NEVA plaats in St. Petersburg. De internationale beurs richt zich op scheepvaart, scheepsbouw, offshore energie, havens en binnenvaart. Nu de politieke verhoudingen met Rusland nog steeds onder druk staan, is het voor bedrijven die op de Russische markt actief zijn des te belangrijker te laten zien dat zij waarde hechten aan voortzetting van de eeuwenlange relatie op het gebied van scheepsbouw.

De Russische markt

De Russische commerciële scheepsbouwactiviteit neemt de laatste tijd toe, al dan niet ondersteund door staatssteun, regelgeving en visquota’s. De commerciële scheepsbouwactiviteit bestaat voornamelijk uit de bouw van cargo schepen en vissersschepen. De Russische overheid streeft naar veel lokale equipment aan boord van de schepen. Het schort echter vaak nog aan kennis, capaciteit en vaardigheden om dat te realiseren. Het verleden wijst uit dat leveranciers buiten Rusland kans maken. Rusland blijft daarom de komende jaren nog een lucratieve markt voor Nederlandse maritieme bedrijven voor het leveren van equipment, ontwerpen en het geven van werkbegeleiding.

Veel werven en ontwerpbureaus vallen onder de paraplu van de United Shipbuilding Corporation, waar de Russische staat eigenaar van is. Een ander kenmerk van Russische werven is dat veel werven zowel actief zijn in de commerciële scheepsbouw als in de marinebouw. Rusland telt naar schatting 40 werven.

De Russische vloot is sterk verouderd; vervanging van een deel van de vloot is daarom noodzakelijk. Het overgrote deel van de vloot bestaat uit: vissersschepen, cargoschepen, tankers en sleepboten. Russische eigenaren plaatsen de laatste tijd voornamelijk bouworders (o.a. vissersschepen) in eigen land maar er worden ook orders voor verschillende type schepen in China, Korea en af en toe zelfs in Turkije geplaatst.

Orders voor de bouw van nieuwe vissersvaartuigen stromen de laatste tijd binnen, zowel voor crab catchers als trawlers. Visserschepen worden onder andere ontworpen door Noorse partijen zoals Skipsteknisk maar bijvoorbeeld ook door Damen Engineering Saint Petersburg en het Russische Marine Engineering Bureau. Klanten zijn onder andere de Russian Crab Company Group, bedrijven verenigd onder de NOREBO Group en de Russian Fishery Agency. Ook staan er nog een groot aantal cargoschepen in het orderboek in Rusland.

Verder is er aangekondigd door de joint venture ‘Smart LNG’ ten minste 10 ‘Arc7 LNG Tankers’ te charteren die gebouwd zullen gaan worden bij Zvezda Shipyard in Rusland, waar nu in totaal al 15 orders geplaatst zijn. Samsung Heavy Industries uit Korea helpt met de technologie die komt kijken bij de bouw en geeft werkbegeleiding. Waarschijnlijk zullen (grote) delen van de schepen in Korea worden gemaakt en in Rusland aan/in elkaar worden gezet.

Voor meer informatie en een uitgebreide omschrijving over de Russische scheepsbouwmarkt kan je altijd contact opnemen met Michel Koopman (Market Analyst – NMT) via T: +31 (0)88 – 445 10 23 of E: koopman@maritimetechnology.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over NEVA 2021 kun je contact opnemen met Joëlla Lucas (Trade Promotion Manager – NMT) via T: +31 (0)88 – 445 10 24 of E: lucas@maritimetechnology.nl.