Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Training Scheepsbouw voor niet-scheepsbouwers VOL

Het maximale aantal deelnemers voor deze training is bereikt. Heb je ook interesse, neem dan contact op met Jeannette Lucas, Training Manager NMT (zie contactgegevens recht op deze pagina) voor informatie over de eerstvolgende training.

“Training ‘Scheepsbouw voor niet-scheepsbouwers’ binnen! Sterkte, stabiliteit, de bulb, en ja zelfs het ‘bittere eind’ kent voor mij geen geheimen meer!”
 Maurice Luijten PhD, Liason Officer Topsector Water & Maritiem. 

Ben je technisch opgeleid maar mis je kennis op het gebied van ontwerpen en bouwen van schepen dan biedt deze cursus een goede introductie. Door het volgen van de training ‘Scheepsbouw voor niet-Scheepsbouwers’ leer je de hoofdlijnen van het scheepsbouwproces en scheepsbouwtermen. Wil je jouw begrip en kennisniveau verhogen over de scheepsbouw en/of heb je veel klantencontact met scheepswerven of rederijen? Dan heb je zeker baat hebben bij deze 2-daagse training.

Let op: Deze training staat gepland als een klassikale training. Mocht het te zijner tijd vanwege de COVID19 maatregelen niet mogelijk zijn om een klassikale training te geven, dan wijzigen wij de training naar een online variant. In dat geval nemen wij altijd contact op met de deelnemers die al staan ingeschreven.

Gedurende de training krijg je inzicht in de verschillende facetten van de Nederlandse scheepsbouw. De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

 • De maritieme markt & marktontwikkelingen
 • Verschillende scheepstypes en scheepsonderdelen
 • Ontwerp- en bouwproces van een schip
 • Scheepsvorm
 • Stabiliteit van een schip
 • Sterkte van een schip
 • Weerstand door het water
 • Voortstuwingsinstallaties
 • Machinekamersystemen
 • Elektrische installatie
 • Veiligheid aan boord

Doel

De training ‘Scheepsbouw voor niet-Scheepsbouwers’ is erop gericht om jouw begrip en kennisniveau over de scheepsbouw te verhogen, zodat je een beter beeld krijgt van de samenhang en processen in de keten en zelf effectiever kunt bijdragen aan het scheepsbouwproces.

Voor en door wie

Van de deelnemers wordt geen technische achtergrond verwacht, maar er zullen wel enkele technische onderwerpen aan de orde komen die op een begrijpelijke manier zullen worden toegelicht. Trainer Jeltje Borneman draagt zorg voor de uitvoering.

Rapportcijfer

Deze training werd door deelnemers begin 2021 gemiddeld beoordeeld met een 8,1.

Trainingsdata

15 & 16 september 2021

Trainingsduur

Twee dagen

Trainingstijden

09.00 uur – 17.00 uur

Locatie

Kantoor NMT Rotterdam of andere locatie regio Rotterdam

Kosten

Leden NMT: €1.075,-
Niet-leden: €1.350,-

De vermelde bedragen zijn inclusief materialen en naslagteksten, exclusief BTW. Voor de lunch wordt gezorgd.

Benieuwd naar in-company mogelijkheden? Wij verzorgen graag een offerte voor je. Neem contact op met NMT via T 088 44 51 000.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeannette Lucas-Colijn, Training Manager bij NMT via T 088 44 51 043 of academy@maritimetechnology.nl.