Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd opvolger van de NISS Profielwerkstukkenwedstrijd

Na vier succesvolle edities van de NISS Profielwerkstukkenwedstrijd wordt de wedstrijd vanaf komend schooljaar uitgebreid. De Maritime & Mainport profielwerkstukkenwedstrijd biedt scholieren de kans om op een aantrekkelijke manier de uitdagingen binnen de maritieme wereld en de haven te verkennen.

Er is vast meer maritieme en mainport kennis in jouw directe omgeving! Ken jij jongeren die (mogelijk) interesse hebben in deze topics en volgend jaar met hun havo / vwo profielwerkstuk aan de slag gaan (bijv. zoon, dochter, neefje of nichtje)? Informeer ze dan over deze unieke kans om deel te nemen aan de Mariteme & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd.

Om de continuïteit van de Nederlandse maritieme en haven sector te waarborgen is het van groot belang dat scholieren hun weg naar de sector weten te vinden en na de middelbare school kiezen voor een maritieme vervolgopleiding. Samenwerkingspartners Watertalent, EIC Mainport, NISS (het Nationaal Instituut voor de Scheepvaart en Scheepsbouw) en NMT willen met de Maritime & Mainport profielwerkstukkenwedstrijd scholieren inspireren om aan de slag te gaan met een maritiem of haven vraagstuk voor hun profielwerkstuk.

Scholieren die de uitdaging aangaan kunnen kiezen uit drie maritieme onderwerpen: Winnen op zee, Slim en veilig varen en Schone schepen of uit drie mainport onderwerpen: Innovaties in de logistiek, Energietransitie in de haven en Haveneconomie nieuwe stijl. De beste drie profielwerkstukken van beide thema’s ontvangen een geldbedrag van €750,- (3e prijs), €1.250,- (2e prijs) of €2.000,- (1e prijs).

Meer informatie

Kijk op www.profielwerkstukkenwedstrijd.nl