Shipathon: de hackathon voor maritiem talent

‘Shake the ship’ tijdens de Shipathon in Amsterdam, de enige maritieme hackathon voor game changers in de scheepsbouw- en scheepvaartindustrie. Op 9 en 10 november 2018 gaan 120 studenten en young professionals er 18 uur en 52 minuten vol tegenaan om met oplossingen en slimme toepassingen te komen voor drie uitdagingen. Een zee(mijl) van tijd om zeevarende schepen slimmer te maken.

Meld je nu aan – deelname is gratis!

Wat is de Shipathon?

Tijdens de Shipathon gaan studenten en young professionals aan de slag met drie uitdagingen, gericht op het slimmer maken van zeevarende schepen.

Na de aftrap op vrijdag 9 november wordt een team-up game gespeeld. Zo vormen zich multidisciplinaire teams met de juiste groepsdynamiek. Deze teams krijgen 18 uur en 52 minuten – een zeemijl, maar dan in tijd – om aan het werk te gaan. Elk team, van maximaal vijf personen, gaat aan de slag met één van de drie uitdagingen onder leiding van een ervaren professional. Op zaterdagmorgen pitchen de verschillende teams hun oplossing voor een maritieme jury.

De toelatingseisen voor de Shipathon zijn: 18-35 jaar en het talent om out of the box te denken.

What’s in it for you?

Uiteraard een hoop plezier en een mooie beleving! Daarnaast groeit je eigen netwerk door de contacten met andere jonge innovators. Verder leer je om ideeën snel om te zetten in een onderbouwd en gevalideerd concept, en om die overtuigend te presenteren.

Waar is het?

De Shipathon vindt plaats in Undercurrent óp het IJ, vlakbij de voormalige NDSM-werf in Amsterdam. Een inspirerender locatie ga je niet vinden!

Inschrijven

Ben jij creatief en kun je out of the box denken? Schrijf je nu in via dit registratieformulier.

Wie organiseren dit?

Dit unieke evenement is een initiatief van Netherlands Maritime Technology (NMT) en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), met ondersteuning van de HackathonFactory. Andere partijen die dit evenement steunen, zijn het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (gouden sponsor), Bosch Rexroth, Damen Shipyards Group, Feadship, Royal IHC, Wärtsilä, (zilveren sponsors) plus Alewijnse Marine, KRANENDONK Smart Robotics en de Port of Amsterdam (bronzen sponsors).

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact met ons op via: shipathon@maritimetechnology.nl of kijk op www.shipathon.nl.