Arkitech lanceert de Maritime CleanCabin®; een oplossing voor een veilige reis op zee tijdens de covid pandemie

Door de vele covid uitbraken op schepen dit jaar, hebben cruiseschepen en ferry’s dit jaar onder strenge maatregelen moeten opereren. Om weer terug te keren naar de normale gang van zaken, moet de maritieme sector stevige maatregelen nemen die de gezondheid van bemanning en passagiers garanderen. Daarom heeft Arkitech het gerenommeerde cleanroom bedrijf KCS geselecteerd voor de ontwikkeling van de Maritime CleanCabin® (MCC).

De MCC is een bewezen technologische oplossing om besmette passagiers aan boord in quarantaine te plaatsen en virusuitbraken op zee te voorkomen. De MCC is een gezamenlijk product van Arkitech en KCS.

Quarantaineruimtes voor de maritieme industrie

De MCC’s zijn geïsoleerde cabines op het schip die in een constante onderdruk worden gehouden door het reguleren van de luchtsystemen. Een luchtsluis scheidt de MCC van andere ruimtes op het schip. Daardoor kan er geen besmette lucht uit de MCC stromen en blijft de luchtkwaliteit van de andere ruimtes op het schip gewaarborgd.

Om de passagiers in quarantaine te kunnen voorzien van voedsel, medicijnen en benodigdheden, is de MCC uitgerust met een medisch goedgekeurd doorgeefsysteem. Het medisch personeel kan daardoor zonder onnodig contact voor de patiënten zorgen. Bovendien is het gehele interieur speciaal ontworpen volgens de hoogste cleanroom standaard, zodat deze hygiënische omgeving klinisch kan worden schoongemaakt.

Onderzoek heeft aangetoond dat ventilatie onmisbaar is om het overdragen van een virus te voorkomen. De luchtstromen in de MCC’s, worden daarom grondig gefilterd, gemonitord en gescheiden. De connectie met het ARK M20 data-analyse systeem, zorgt ervoor dat alle kritieke indicatoren van de luchtkwaliteit continu gemonitord worden. Het dashboard informeert de bemanning over de luchtkwaliteit en kritieke meldingen.

De MCC’s zijn ontworpen als multifunctionele oplossing, niet alleen voor het covid virus, maar ook voor andere ziektes die een quarantaine aan boord vereisen.

Goedgekeurde technologie

Wat de MCC uniek maakt, is dat alle gebruikte technologie al jaren is bewezen en reeds is goedgekeurd door de belangrijke instanties zoals het Centre for Disease Control (CDC) en de Food and Drug Administration (FDA). Dit maakt de MCC een concept dat gemakkelijk te implementeren is en waarvan bewezen is dat het veilig is. Alle onderdelen van de MCC worden ontworpen en geproduceerd in Nederland.

Comfortabele quarantaine

De gezondheid en veiligheid van de patiënt hebben uiteraard de hoogste prioriteit tijdens een quarantaine aan boord, maar een MCC is ook ontworpen voor het welzijn van een besmet persoon. Daarom zijn de MCC’s uitgerust met comfortabel meubilair en communicatiesystemen. De luchtsluis en het doorgeefsysteem zorgen ervoor dat personen in quarantaine persoonlijk kunnen worden gecontacteerd en gemakkelijk worden voorzien van alles wat ze nodig hebben.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met ons via contact@arkitech.nl of bezoek onze website arkitech.nl.