Wallpaperflare.Com Wallpaper

Sectorinformatie

We zien voor onze industrie een belangrijke rol weggelegd als het gaat om het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de stijgende zeespiegel, verduurzaming van de scheepvaart, het aanboren van schone energiebronnen en niet te vergeten, defensie en veiligheid. Dát zijn de thema’s van deze tijd en wereldwijd gaan al deze thema’s over water. Kortom, de toekomst ligt op zee en de tijd is rijp om de maritieme maakindustrie en bijbehorende kennisbasis als strategisch te benoemen, en daarnaar te hándelen.

Jaarverslagen

Branchevereniging Netherlands Maritime Technology brengt jaarlijks een publicatie uit over de ontwikkelingen van de Nederlandse scheepsbouwcluster en maritieme toeleveranciers. Hieronder kun je de jaarverslagen van de afgelopen jaren downloaden. 

 

 

Economische barometer

De Economische Barometer van de Nederlandse Maritieme Maakindustrie geeft de belangrijkste uitkomsten van een enquête onder NMT-leden over het reilen en het zeilen van de sector.

 

Clipper (exclusief voor leden)

Als scheepsbouwer en toeleverancier is het goed om geïnformeerd te zijn over wat er speelt in de industrie en om kansen te pakken voor je bedrijf. NMT houdt de markt speciaal voor jullie als leden zeer nauwlettend in de gaten. Elke werkdag worden maritiem-gerelateerde nieuwsberichten in het Clipper portaal gepubliceerd. Naast het online portaal versturen we ook het wekelijkse nieuws in een marktinformatie-nieuwsbrief genaamd de ‘Clipper’

Naar portaal

 

SEA Europe Market Monitoring report (exclusief voor leden)

Het SEA Europe Market Monitoring rapport focust zich op marktontwikkelingen in China, Japan, Zuid-Korea en Europa.

SEA Europe Market Forecasting report (exclusief voor leden)

Het SEA Europe Market Forecast rapport focust op newbuilding requirements van diverse scheepstypes tot en met 2040.