Baggerbedrijf de Boer voegt negende sleephopperzuiger toe aan vloot

Met de doop van de ‘Lesse’ heeft Baggerbedrijf de Boer uit Sliedrecht een forse uitbreiding van zijn vloot gerealiseerd. De nieuwste aanwinst is, onder auspiciën van IHC, gebouwd op de werf van MTG Dolphin in het Bulgaarse Varna.

Meer informatie

De sleephopperzuiger is bijna 80 meter lang, vaart maximaal 10 knopen en kan tot op 30 meter diep baggeren. In de beun is ruimte voor 2.300 kubieke meter slib. “Het schip is ontworpen voor onderhoudsbaggerwerk en landaanwinningsprojecten en kan wereldwijd ingezet worden”, licht Kees van de Graaf, directeur van Baggerbedrijf de Boer toe. “Het schip is een doorontwikkeling van de ‘Albatros’ (2013) en ‘Mahury’ (2015), waarbij onze eigen medewerkers veel praktische input hebben gegeven. Daardoor is er extra aandacht voor het gebruiksgemak en maximale ‘up-time’ door onder andere het gebruik van slijtvaste onderdelen en onderhoudsvrije apparatuur. Een andere innovatie is de Plumigator® van IHC, die de slibwolk rondom het schip stevig zal verminderen.” De ‘Lesse’ is vanaf halverwege juli 2019 operationeel inzetbaar.

De doop werd op 23 mei verricht door doopvrouwe Henny Korteweg, echtgenote van de president-commissaris van Baggerbedrijf de Boer, Leendert Korteweg.