FEDA

FEDA: branchevereniging voor aandrijf- en automatiseringstechniek

Contact

Stephensonweg 14
4207 HB , Gorinchem

We boost your business

FEDA is hét ondernemersplatform in de aandrijf- en automatiseringstechniek. Wij bieden bedrijven een netwerk, informatie en inspiratie voor bedrijfsvoering, business en belangen. Daarmee draagt FEDA bij aan het succes van zo’n 150 leden in de wereld van aandrijf- en automatiseringstechniek. De FEDA-leden bieden werkgelegenheid aan zo’n 30.000 werknemers en zij realiseren met hen een totale jaaromzet van ruim 4,3 miljard.

Het netwerk van FEDA bestaat uit o.a. machinebouwers, industriële automatiseerders, leveranciers van pneumatische, hydraulische of robotoplossingen, elektromotoren en systeemintegratoren. Er zijn talloze maritieme toepassingen waarin deze systemen worden gebruikt – zowel in de aandrijving als de automatisering van een schip, maar ook in de productietechnologie en het scheepsonderhoud.

Deze bedrijven ondersteunen de maritieme sector vooral met het oplossen van de uitdagingen die ze hebben: verduurzaming, efficiëntere aandrijvingssystemen, elektrificatie en innovaties in besturingstechnologie. Ook zetten ze hun kennis van productietechnologie in om efficiënter te kunnen produceren, en daarmee de Nederlandse scheepsbouw concurrerender te maken.