Betere prestaties en minder hekgolven met de Hull Vane®

Jachteigenaren zijn trots en erg gehecht aan hun boot en onderhouden deze ook goed. Geregeld wordt het interieur, de machinekamer of het lakwerk onder handen genomen, de romp schoongemaakt en in nieuwe antifouling gezet. Maar nu is er ook een manier om de prestaties en het comfort te verbeteren. De Hull Vane® is een Nederlandse uitvinding die zorgt dat de boot sneller, zuiniger, stiller, comfortabeler en verder vaart.

Meer informatie

De Hull Vane® is een onderwatervleugel die de energie van de hekgolf omzet in voorwaartse stuwkracht. Hierdoor vaart het schip sneller (of zuiniger), maakt minder golven en minder geluid en vermindert het stampen en rollen in golven.

De Hull Vane® is al vijf jaar op de markt, en is inmiddels veelvuldig met bewezen effectiviteit toegepast op superjachten, patrouilleschepen, offshore-schepen en passagiersschepen. In de afgelopen twee jaar is de Hull Vane® verder doorontwikkeld speciaal voor het motorkruiser segment van 10 tot 20 meter. Dit is de semi-custom Hull Vane® geworden en deze wordt geïntroduceerd op de HISWA te water 2019 van 4 t/m 8 september in Lelystad.

Door een uitgebreide optimalisatiestudie op een groot aantal motorjachtrompen kan nu een Hull Vane® ontworpen worden zonder iedere keer een studie te hoeven uit te voeren. De bouw van de semi-custom Hull Vane® is daardoor sneller en voordeliger. Door het toepassen van geëxtrudeerde aluminium profielen is het laswerk verminderd en ook het gewicht. De profielen liggen op voorraad en kunnen snel tot een nieuwe Hull Vane® worden samengesteld.

One-stop-shop

In samenwerking met Workumer Jachtservice is een “one-stop-shop” gecreëerd. Binnen één werkweek wordt de Hull Vane® gemonteerd en geconserveerd en kan de reis worden voortgezet. Het verschil met varen met de Hull Vane® zal direct worden ervaren. Varend in golven voelt het alsof de “onderwaterspoiler” het schip zachter geveerd maakt. Meer plezier op het water dus met lagere verbruikskosten en emissies!

Wilt u weten of ook uw schip geschikt is voor een Hull Vane®? Gebruik daarvoor de configurator op www.hullvane.nl. De Hull Vane® kan ook als optie aangeboden worden onder een nieuwbouwjacht.

Prijsindicatie van een Hull Vane® ligt tussen de €22.300 en €30.500 afhankelijk van de scheepslengte, inclusief BTW, droogzetten, montage en conservering.