BREAKING NEWS: Nieuwe verplichting maritieme service leveranciers in China

Maritieme service leveranciers zijn per direct verplicht om voor hun werkzaamheden in China gebruik te maken van een Chinese entiteit. Deze verplichting heeft mogelijk grote gevolgen voor Nederlandse toeleveranciers die diensten verlenen in China. SEA Europe, de Europese koepel van NMT, onderzoekt op dit moment de strekking en mogelijke gevolgen van dit besluit.

Meer informatie

Vanaf 1 augustus 2019 heeft de Chinese overheid bepaald dat voor de service aan de volgende productcategorieën gebruik moet worden gemaakt van een officieel in China geregistreerde entiteit:

  • Reddingsmiddelen, zoals opblaasbare vlotten, reddingsboten, reddingsvesten, overlevingsplakken, hydrostatic release unites, etc.
  • Brandbestrijdingsmiddelen, zoals branddetectie en alarmeringssystemen, vaste brandblus installaties, brandblussers, EEBD’s, etc.
  • Navigatie en radiocommunicatie apparatuur, zoals radio’s, EPIRB’s, SAR transponders, AIS, voyage data records, etc.
  • Diktemetingen, geluidsmetingen en NDT, zoals radiografie, UT, etc.
  • Andere apparatuur die verplicht onder IMO codes of conventies moeten worden onderhouden.

Samen met SEA Europe bekijken wij momenteel de gevolgen van deze nieuwe verplichting. Als jouw bedrijf al ervaring heeft met deze nieuwe regelgeving, dan horen wij dat graag uiterlijk maandag 16 september.

Veel berichtgeving is in het Chinees, maar op de websites van Lloyd’s Register en vooral van RINA is meer informatie te vinden.