Coronaplan voor bedrijven vereist, NMT helpt!

Gisteren meldde de NOS dat alle sectoren in Nederland een coronaplan moeten opstellen voor de ‘anderhalve-meter-economie’. Volgens minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat is zo’n plan een voorwaarde om op termijn weer ‘volledig’ in bedrijf te kunnen. In het coronaplan, dat moet worden goedgekeurd worden door een beoordelingscommissie, moeten zaken komen te staan die te maken hebben met afstand houden, hygiëne, beschermingsmaatregelen en gedragsbeïnvloeding.

NMT maakt basisplan voor de sector

Als NMT hebben wij contact opgenomen met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het Ministerie heeft aan ons bevestigd dat er inderdaad een sectorbreed coronaplan/protocol moet komen. NMT gaat hier uiteraard mee aan de slag voor de leden.

Op dit moment is nog niet duidelijk hoe het plan er precies uit moet komen te zien. Wij weten dan ook nog niet op welke termijn het vereist is en wanneer wij het plan beschikbaar hebben. Wij willen onze leden nu wel alvast laten weten dat zij ook in dit geval op NMT kunnen rekenen.

Als NMT maken we veel gebruik van kennis van onze leden. Heb jij of jouw bedrijf inmiddels ervaring met het opstellen van corona-maatregelen en zou je mee willen werken aan het plan (opstellen of tegenlezen) laat het ons dan vooral weten! Mail ons via corona@maritimetechnology.nl

Werken in de maritieme maakindustrie – of dat nu bij een toeleverancier, op een scheepswerf of aan boord van een schip is – kent een specifieke dynamiek. Daarom moet er een voor de sector praktisch toepasbaar basisplan komen, dat leden vervolgens bedrijfsspecifiek kunnen maken. Vanzelfsprekend werken we waar mogelijk samen met andere relevante (branche)organisaties.