De Duurzame Tour op 16 en 18 November 2021

Maritime Delta/ InnovationQuarter organiseert in samenwerking met NMT, KNVR en Stichting De Noordzee op 16 november offline en op 18 november online, een tweedaagse ‘Duurzame Tour’ gericht op het verduurzamen van de zeescheepvaart.

Er zijn veel reders met duurzaamheidsvraagstukken zoals emissieloos varen; alternatieve brandstoffen of walstroom, plasticgebruik verminderen en bevordering van de biodiversiteit. Het ontbreekt deze potentiële launching customers echter vaak aan tijd om kennis te maken met innovaties die hier een oplossing voor bieden. Dus heeft uw bedrijf een innovatie of technologie voor bovenstaande vraagstukken of bent u een reder die op zoek is naar een duurzame oplossing, neem dan deel aan de tour en kom in contact met potentiële launching customers.

Daarnaast willen we de innovatiekracht van de Nederlandse maritieme sector in de kijker zetten en laten zien dat deze wereldwijd voorop loopt in het ontwikkelen en toepassen van duurzame technologieën.

Op 16 november gaan we op 2 locaties in Nederland, in Zuid Holland/Rotterdam en Noord Nederland/Den Helder, parallelle sessies organiseren waarbij toeleveranciers hun innovaties kunnen presenteren aan 3-4 rederijen.  Op 18 november zal de online versie plaatsvinden, waarbij u kennis maakt met de reders in de andere regio.

Er zijn al geïnteresseerde reders die voornamelijk op zoek zijn naar:

  • Operationele efficiëntie
  • Alternatieve brandstoffen/voorstuwing, batterijen
  • Duurzame brandstoffen/zero emissie voor retrofitten en nieuwe schepen
  • Verminderen van uitstoot van generatoren aan boord
  • Vermindering van plasticgebruik
  • Bevordering van biodiversiteit door een verminderde milieu-impact

Heeft u een van een van deze oplossingen en bent u geïnteresseerd om deze te presenteren tijdens de Duurzame Tour? Of bent u een reder met een of meerdere van bovenstaande vraagstukken? Neem contact op met Tessa Luijben of meld u aan voor deelname aan de Duurzame Tour 2021. Houd onze agenda in de gaten voor het laatste nieuws.