De Maritime Delta Student Challenge levert Van der Leun echt iets op

Ronald Visser van Van der Leun kijkt uit naar de Maritime Delta Student Challenge. Op 14 maart aanstaande kunnen studenten namelijk weer kennismaken met de deelnemende bedrijven, met als doel een uitdagende maritieme stage- of leerwerkplek.  “Het leukste, en vooral het belangrijkste, is de interactie met de studenten.”

Net als bij de vorige editie doet Van Der Leun nu ook weer mee. ‘’Onze ‘Challenge’ ging de vorige keer over autonoom varen en wat je daar allemaal voor nodig had”, aldus Visser. “De studenten hebben wel wat extra achtergrondinformatie nodig en een ‘opwarmmoment’ tegen de zenuwen. Maar als ze eenmaal op gang zijn dan komt het enthousiasme naar boven en ontstaan er creatieve ideeën. Het leuke is dat sommigen uiteindelijk tijdens de presentaties boven zichzelf uitstijgen.

Van stageplaats naar vast contract

Het bieden van stageplaatsen staat bij Van Der Leun hoog in het vaandel. Op dit moment zijn er 7 stagiaires actief binnen het bedrijf en regelmatig groeien ze door naar een vast dienstverband. “Er is bijvoorbeeld een stagiar die nu een vast contract heeft en bezig is met een hbo-opleiding”, aldus Visser. “We proberen zoveel mogelijk te begeleiden en veel ervaring te bieden. Sommige jongeren vinden elektrotechniek niet ‘sexy’ en kijken liever naar bijvoorbeeld dure jachten. Maar zonder onze elektrotechniek kunnen die jachten niet varen. Die techniek vinden ze wél ‘sexy’ en als ze dat eenmaal inzien groeit de interesse voor het vak. Ik vind het belangrijk dat we de passie voor ons vak delen en deze aanwakkeren bij de nieuwe generatie.”

Wil je net als Van Der Leun, Feadship, Eekels en Damen ook mee doen aan de Maritime Delta Student Challenge 2022?
Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan.