Een sfeer en drukte als vanouds tijdens de NMT Netwerkreceptie op Europort

Opvallend veel lachende en zichtbaar genietende mensen op NMT’s Netwerkreceptie donderdagavond 4 november op Europort. Het voelde deze keer dan ook extra speciaal. De gloednieuwe NL Lounge was heel goed gevuld. Naast feestelijke drankjes zoals cocktails, werd er ook volop lekker eten geserveerd. O.a. hamburgers, kipsaté en salade shakers met tiramisu of een plak brownie cake na. Wim Jenniskens, Managing Director bij VDL Klima en exposant in het Holland Paviljoen in hal 1, was natuurlijk van de partij. “NMT’s netwerkreceptie is altijd één van de betere netwerkrecepties op Europort. Het netwerken gaat hier echt goed. Je praat over marktontwikkelingen, business en legt contacten met bestaande en nieuwe relaties. Deze keer in een extra mooi, nieuw NL Paviljoen.”

Imagine there are no ships

Bas Ort, voorzitter van NMT, hield een speech voorafgaand aan de opening van het buffet. Hij klom op een stoel uit de stand van Observator Instruments. Die mocht hij lenen, maar wel op eigen risico. Een opmerking die de, tevens advocaat en partner bij Zwartbol Advocaten, meteen deed afvragen of ze bij Observator Instruments rechten had gestudeerd. Ort opende zijn speech met de zin ‘Imagine there are no ships’. “Als er geen schepen zijn, dan winnen we geen energie op zee, eten we geen voedsel uit de zee, komt onze veiligheid in het geding, is genieten op het water met een plezierjacht of zeilscheepje er niet meer bij, valt het leeuwendeel van onze internationale transportketen weg. De maritieme industrie is van cruciaal belang. Ik sprak gisteren hier op Europort de Finse minister van economische zaken. In Finland is de maritieme industrie als strategisch aangemerkt. In Nederland moet de vlag er net zo bij hangen. We moeten het toch niet willen dat onze marine haar onderzeeboten in Engeland, of erger, in China laat bouwen? Onze kennis en ervaring op het gebied van maritieme techniek moet worden gekoesterd en behouden blijven voor de toekomst. Overheid, neem je rol als launching customer.” Ort riep de aanwezigen vervolgens op meer naar buiten te treden. “Laten we minder tegen elkaar zeggen hoe goed we zijn in wat we doen. We moeten het meer aan de rest van de wereld vertellen. Onze focus leggen op het oplossen van die maatschappelijke thema’s helpt daarbij en geeft sterk de urgentie aan van een eigen, goed ontwikkelde maritieme industrie.”

  • Europort NMT
  • Europort NMT
  • Europort NMT
  • Europort NMT
  • Europort NMT

Het nieuwe NL Paviljoen is mede mogelijk gemaakt door RVO die een prachtige maritieme campagne heeft opgezet. Ort: “Samen met RVO, gaan we de maritieme campagne ‘The maritime future is now’, internationaal verder uitrollen. Er is hier buiten nog een wereld te winnen, laten we daarvoor gaan!”

NMT dankt alle aanwezigen die gisterenavond met ons hebben geproost op die maritieme toekomst. Bezoek ook vandaag nog op Europort de NL Paviljoens in hal 1 en hal 8. Van harte welkom!