Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Duurzame Tour 2021

Een aantal initiatiefnemers (KVNR, NMT, Stichting De Noordzee, Maritime Delta / InnovationQuarter)  organiseren op 8 maart 2022 een ‘Duurzame Tour’ gericht op het verduurzamen van de zeescheepvaart.

Er zijn veel reders met duurzaamheidsvraagstukken zoals emissieloos varen; alternatieve brandstoffen of walstroom, plasticgebruik verminderen en bevordering van de biodiversiteit. Het ontbreekt deze potentiële launching customers echter vaak aan tijd om kennis te maken met innovaties die hier een oplossing voor bieden. Dus heeft uw bedrijf een innovatie of technologie voor bovenstaande vraagstukken of bent u een reder die op zoek is naar een duurzame oplossing, neem dan deel aan de tour en kom in contact met potentiële launching customers.

Daarnaast willen we de innovatiekracht van de Nederlandse maritieme sector in de kijker zetten en laten zien dat deze wereldwijd voorop loopt in het ontwikkelen en toepassen van duurzame technologieën.

Op 8 maart gaan we op 2 locaties in Nederland, in Zuid Holland/Rotterdam en Noord Nederland/Den Helder, parallelle sessies organiseren waarbij toeleveranciers hun innovaties kunnen presenteren aan 3-4 rederijen.

Er zijn al geïnteresseerde reders die voornamelijk op zoek zijn naar:

  • Operationele efficiëntie
  • Alternatieve brandstoffen/voorstuwing, batterijen
  • Duurzame brandstoffen/zero emissie voor retrofitten en nieuwe schepen
  • Verminderen van uitstoot van generatoren aan boord
  • Vermindering van plasticgebruik
  • Bevordering van biodiversiteit door een verminderde milieu-impact

Biedt jouw bedrijf een van deze oplossingen en bent u geïnteresseerd om deze te presenteren tijdens de Duurzame Tour meld je dan aan via deze link. Na aanmelding krijg je het officiële inschrijfformulier, deze moet op 10 september ingevuld zijn. Voor vragen, neem contact op met Tessa Luijben.