Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Europort Masterclasses, talking about maritime innovations

Op woensdag 3 november kom je alles te weten over de laatste innovaties in de Nederlandse maritieme industrie. De 3 sessies van een uur vinden plaats op de Europort Innovation Stage in hal 4. De Masterclasses geven nieuwe inzichten in actuele maritieme onderwerpen. Deelname is gratis, maar inschrijven is gewenst.

11.00-12.00pm  |  LIGHTWEIGHT SHIPS / NEW MATERIALS in SHIPBUILDING

De toepassing van nieuwe en lichtgewicht materialen in scheepsconstructies kan de scheepvaart duurzamer en winstgevender maken. Lichtere schepen hebben een lager brandstofverbruik en/of meer laadvermogen. Het gebruik van nieuwe materialen biedt nieuwe mogelijkheden in scheepsontwerp zoals integratie van functies, anisotrope sterkte-eigenschappen en vormvrijheid. Aan de andere kant zijn er nieuwe productiemethoden nodig, methoden die ons wellicht op een andere manier naar scheepsconstructies laten kijken.

Tijdens deze Masterclass wordt in het bijzonder aandacht besteed aan het RAMSSES EU-project. RAMSSES pakt de meest relevante problemen aan die een bredere en snellere technologie-opname in de weg staan, om zo erkenning en een gevestigde rol te krijgen voor geavanceerde materialen in de Europese maritieme industrie.

13.00-14.00pm  | DIGITAL GROWTH HACKING

  • SIMULATION – Opportunities for testing smart shipping solutions in a simulated environment – Dimitri van Heel, MARIN;
  • EXPERIMENT – Experimenting with smart shipping on Dutch waters – regulatory options – Jelmer de Lange, RWS;
  • DO – Market opportunities for unmanned ship operations now – an example from the industry (speaker to be confirmed);
  • THE BIGGER PICTURE – An ecosystem roadmap for the implementation of smart shipping solutions – SMASH!

15.00-16.00pm  | GREENIFYING THE NORTH SEA

Nederland werkt mee aan de wereldwijde inspanning om een CO2-arme energie-economie te ontwikkelen. We verminderen onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen in de transitie naar een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem. Nederland loopt voorop in de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen en -technologieën. Deze sessie belicht de roadmap die Nederland heeft uitgezet naar een toekomstbestendig duurzaam offshore energievoorzieningssysteem, met focus op de Noordzee. Hoofdthema’s zijn:

  • Klimaatneutraal bouwen, varen en onderhouden
  • Multifunctioneel gebruik Noordzee
  • Vergroenen van energieproductie

Datum
Woensdag 3 november.

Locatie
Innovation stage, hal 4.

Deelname
Er is plek voor 30 tot 50 personen per sessie. Deelname is gratis, maar registratie is gewenst. De Europort Masterclasses worden georganiseerd door NMT, in samenwerking met Europort.