Handelsmissie Cruisemarkt Miami 2020

Van 19 t/m 23 april vindt alweer de zevende editie van de Miami Cruisemarkt handelsmissie plaats. Veel bedrijven zijn je al voorgegaan en kwamen enthousiast en met interessante nieuwe contacten terug van de handelsmissie. Sommigen konden zelfs meteen op korte termijn leveren. De handelsmissie wordt door NMT in samenwerking met het Nederlandse Consulaat-Genraal in Miami georganiseerd. Aan het programma wordt nog hard gewerkt, maar het wordt een interessant, technisch programma met veel bezoeken aan de grote cruiserederijen.

Organisator

De handelsmissie naar de Cruisemarkt van Miami is vooral technisch gericht. We gaan in gesprek met technische directeuren, waardoor het van belang is dat de vertegenwoordiger die vanuit jouw organisatie mee gaat ook technisch onderlegd is.

Programma

Het programma staat nog niet vast, maar de kans is groot dat er bezoeken worden gepland met partijen zoals: Disney Cruise Line, Royal Caribbean (Royal Caribbean, Celebrity & Azamara), Holland America Group (Princess, Seabourn & Holland America Line), Norwegian Cruise Line (incl. Prestige), Carnival Cruise Line en Virgin Voyages.

Marktinformatie

De cruise-industrie maakt bloeiende tijden door. Jaar op jaar groeien de passagiersaantallen in de cruisemarkt, 2018 telde maar liefst 28 miljoen passagiers. In de USA is de markt voor cruises stabiel aan het groeien, de Europese markt is aan het herstellen en de Chinese markt groeit niet zo hard als verwacht. Er zijn ongeveer 340 cruiseschepen actief. Het overgrote deel van de vloot is in handen van Carnival Corporation (~40%), gevolgd door Royal Caribbean Cruise Line (~25%), Norwegian Cruise Line Holdings (~10%), MSC Cruises (~7,5%) en Genting Hong Kong. Bovengenoemde cruisemaatschappijen representeren maar liefst 20 van de 70+ lijnen/merknamen zoals: Costa, AIDA, Celebrity, Oceania en Star Cruises. Populaire vaargebieden zijn de Caraïben/Bahama’s, Middelandse Zee en Azië-Pacific.

Net zoals de groei van het aantal jaarlijkse passagiers is er ook een groei in de nieuwbouwmarkt van grote cruiseschepen. Ook is er de laatste tijd veel vraag naar relatief kleine luxe schepen (50.000 GT) en expeditie cruiseschepen. De groei van de nieuwbouwmarkt komt onder andere door de stijgende vraag naar cruises, nieuwe strenge milieuregelgeving en de vervanging van schepen die aan het einde van hun levensduur zijn. Per augustus 2019 staan er ongeveer 120 schepen in het orderboek met een gemiddelde geschatte waarde van $591 miljoen per stuk.

De reparatie, onderhoud en refitmarkt is ook erg levendig, omdat veel cruiseschepen op de helft van hun gemiddelde levensduur (40+ jaar) zijn. Daarnaast gaan ontwikkelingen in de cruiseschipindustrie erg snel. Schepen van 10 jaar oud lopen vaak alweer achter in techniek en uitstraling. Vandaar dat relatief jonge schepen soms compleet onder handen worden genomen.

Verduurzaming

De cruise-industrie maakt een bloeitijd door, maar ligt ook sterk onder het vergrootglas van milieuorganisaties en regelgevende instanties. Alle cruiserederijen besteden daarom veel aandacht aan het verminderen van uitstoot van schadelijke stoffen en het verlagen van het energieverbruik. Denk hierbij aan het efficiënter maken van de voortstuwingssysteem, HVAC’s, lichten en het ontwerp van de romp. Inmiddels zijn er tientallen grote cruiseschepen in aanbouw die op LNG zullen varen en er worden al op grote schaal scrubbers ingebouwd in bestaande cruiseschepen.

Kosten

De kosten aan deze handelsmissie bedragen € 1.050,- exclusief BTW. Bedragen zijn exclusief reis- en verblijfskosten. Na je inschrijving biedt Joëlla je een mooi reisarrangement aan.

Kortingsmogelijkheid

Mogelijk kan jouw mkb-bedrijf door gebruikmaking van de missievoucher t/m € 1.500 korting krijgen op Trade activiteiten van NMT. Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden en meer informatie

Klik hier om aan te melden. Aanmelden is mogelijk tot en met 28 februari 2020.

De handelsmissie gaat door bij een minimum van 8 deelnemers. Om iedereen voldoende ruimte te geven voor een pitch is het maximaal aantal deelnemers gesteld op 10.

Neem voor meer informatie contact op met Joëlla Lucas, Trade Promotion Coordinator bij NMT via T 088 44 51 024 of E lucas@maritimetechnology.nl.