Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Kansen voor ontwikkeling autonoom varen – Sovereign & Fusion

Digitalisering en autonome technologie staat volop in de belangstelling bij maritieme bedrijven. Binnen het Joint Industry Project – Autonoom Varen hebben Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen samengewerkt aan de ontwikkeling van een autonoom navigerend schip. Het project is onlangs afgerond met een succesvolle demonstratie op de Noordzee.

Het Europese subsidieprogramma Horizon 2020 zou nieuwe financieringskansen aan Nederlandse bedrijven kunnen bieden om samen te werken aan projecten op het gebied van autonoom varen. Echter, ondanks de sterke projectvoorstellen hebben het Sovereign-voorstel voor een zeegaand autonoom schip en het Fusion-voorstel, gericht op de binnenvaart, geen subsidie ontvangen.

Het zou zonde zijn voor de sector als deze projecten hierdoor niet van de grond komen. Wij zijn van mening dat deze projecten een sterke katalysator kunnen zijn om de complexe ontwikkelingen op het gebied van autonoom varen te stimuleren en sturen.

Daarom onderzoeken wij graag samen op wat voor manier wij deze projecten alsnog kunnen realiseren. Op Dinsdagochtend 24 September 2019 nodigen wij belangstellenden uit om hierover van gedachten te wisselen en samen te onderzoeken hoe deze projecten “op stoom” kunnen komen.

Programma

09.00 – Inloop & registratie

09.30 – Opening & welkom door Gemeente Rotterdam

09.45 – Sovereign & Fusion

10.15 – Rol van demonstrator projecten in de ontwikkeling van digitaal & autonoom varen & status van de projecten

10.45 – Koffie

11.00 – Plannen voor de toekomst – Soverign 2.0 / Fusion 2.0 – discussie;

12.15 – Afsluiting, aansluitend gezamenlijke lunch & netwerk;

13.00 – Einde

Voor wie

Alle belangstellende bedrijven en kennisinstellingen die overwegen te participeren in concrete innovatie projecten op het gebied van digitaal en autonoom varen;

Locatie

Engels Meeting & Conference Center
Stationsplein 45 (Groothandelsgebouw)
3013 AK, Rotterdam