Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

NMT Netwerkbijeenkomst (Members Only)

Nieuwe kennis opdoen om jouw business te vergroten en nieuwe en bestaande relaties ontmoeten? Dit kan weer tijdens de halfjaarlijkse NMT Netwerkbijeenkomst. Het belooft een interessante dag te worden bij Veth Propulsion in Papendrecht. Laat je inspireren en werk aan je netwerk op 16 mei!

Je kunt ook deze keer zelf je programma samenstellen door een selectie te maken uit de volgende onderwerpen:

Tijdens het plenaire deel staat op het programma:

  • Presentatie Veth Propulsion

Veth Propulsion is een thrusterfabrikant die garant staat voor kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid. De denk- en handelswijze van Veth Propulsion is gebaseerd op zowel ontwikkelingen in als behoeften van de markt in combinatie met decennia lange ervaring en vakmanschap. Veth Propulsion maakt het onderscheid door alles in eigen huis te ontwikkelen en te assembleren. Tijdens de rondleiding passeren de deelnemers de productie- en servicefaciliteiten, waar dit vakmanschap tot leven komt en te zien is en welk proces er wordt doorlopen om een thruster bij een klant te krijgen en dat Veth Propulsion daarbij de kernwaarden hoog in het vaandel heeft staan voor alle thrusters én klanten.

  • ‘Een 7,7 voor NMT’

Jullie gaven NMT een 7,7 in het recent gehouden ledentevredenheidsonderzoek. Dank voor deze mooie waardering! Henk Volmerink, eigenaar Theunissen Technical Trading BV en NMT-bestuurslid, presenteert de resultaten van het onderzoek.

  • Hoe deed de sector het in 2018?

Deze middag ook inzicht in jullie prestaties. Wat zijn de resultaten van de Nederlandse maritieme toeleveranciers en de scheepswerven in 2018 op het gebied van:

  • Omzet
  • Werkgelegenheid
  • Opgeleverde scheepstypen
  • Ontvangen orders

Arnold de Bruijn, Sector Manager, presenteert je deze cijfers. Hierbij geeft hij ook inzicht in de Europese en internationale statistieken van de zeescheepsbouw.

  • Omzetbedreigingen voor maritiem Europa

Roel de Graaf geeft een toelichting op de huidige en toekomstige positionering van de maritieme industrie in Europa in relatie onze grootste bedreiging China. Ook wordt aangegeven wat NMT hierin doet om de belangen van jouw bedrijf te vertegenwoordigen.

  • De Nederlandse maritieme industrie vanuit Duits perspectief

Dit keer vanuit Duits oogpunt een professionele visie over de maritiem-technologische sector door Professor Marcus Becker. Met zijn uitzonderlijk specialistische kennis en ervaring op het gebied van de Europese en internationale maritieme industrie geeft hij aan hoe wij ons wereldwijd en in het bijzonder ten opzichte van Duitsland profileren.

Zijn visies zijn intrigerend, zeker die van Nederland (Europa) versus China. Ook geeft een andere kijk op de kracht van onze (innovatieve) producten; waar staat Nederland om bekend en waar denkt Nederland om bekend te staan. Waar staat Nederland sterk in (kansen) en waar laat Nederland kansen liggen (bedreigingen).

Marcus Becker maakt duidelijk hoe de Nederlandse maritieme maakindustrie verenigt en ook hoe dit beter kan. Dat laatst is natuurlijk iets waar NMT aandacht voor heeft, dagelijks zetten de medewerkers van het bureau zich in om de sector nog sterker te laten zijn.

Prof. Dr. Marcus Becker is al jaren verbonden aan één van de gerenommeerde Duitse universiteiten op het gebied van maritieme technologie. Onlangs is hij vanwege zijn uitzonderlijk scherpe visie, in combinatie met zijn ruime maritieme technologische en bedrijfskundige kennis en ervaring, aangesteld als bestuurslid van ‘Verband für Schiffbau und Meerestechnik e.V.’.

Afsluitende borrel

De dag wordt afgesloten met een gezellige borrel aangeboden door Veth Propulsion.

Let op: De NMT Netwerkbijeenkomst heeft bijna het maximaal aantal deelnemers bereikt. Mocht het niet meer lukken om je aan te melden, dan kun je contact opnemen met events@maritimetechnology.nl. We doen ons best om iedereen van een plaats te voorzien.