Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

NMT Netwerkbijeenkomst Noord-Nederland

Op donderdagochtend 7 oktober ben je van harte welkom bij Eekels Technology BV voor de NMT Netwerkbijeenkomst Noord-Nederland. We hebben een interessant programma voor je samengesteld met voor de regio belangrijke onderwerpen. De NMT Netwerkbijeenkomst start om 8:30 en eindigt om 10:45 en is gelegen aan de A. Pelsmanlaan 2 Kolham.

Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten.

Programma

08.30 uur : Inloop met koffie en thee

09.00 uur : Welkom door NMT en gastheer Eekels Technology

09.05 uur : Co-Creation in shipdesign  – Jan Willem Cuperus, Groot Ship Design

09.20 uur : Update van de Green Maritime Coalition – Geert Dokter, Conoship/Groninger Maritime Board

09.30 uur : Interactieve sessie over Sectorstrategie 2030 – NMT

09.40 uur : Pauze

10.00 uur : Hoe legt NMT verbinding tussen de overheid en het bedrijfsleven voor de noordelijke provincies? – NMT

10.25 uur: Bedrijfspresentatie Eekels Technology BV – Hendrik de Haan

10.45 uur: Afsluiting

Co-Creation in shipdesign

Het ‘HANSE METHANOL’ project is een doorontwikkeling van het ‘HANSE ECO’ project. Stapje voor stapje werkt ARKON aan een vloot die sterk vergroent en toekomstbestendig moet worden. Het gebruik van Methanol als een brandstof voor zeegaande vrachtschepen is een ontwikkeling die nog in de kinderschoenen staat, net zoals het gebruik van zoveel andere nieuwe brandstoffen. Reders moeten nu echter wel beslissingen nemen om over 2-3 jaar schepen in de vaart te hebben die dan duidelijk beter zijn dan de voorgaande generatie schepen. Een uitdaging voor een hele keten!

Aan de hand van het ‘HANSE ECO’ ontwerp, met een follow up naar de ‘HANSE METHANOL’, illustreert Jan Willem Cuperus hoe Groot Ship Design het designproces samen met (oa) rederij ARKON doorlopen heeft en nog steeds doorloopt.

Coronamaatregelen

Tijdens de bijeenkomst krijg je een vaste zitplaats toegewezen. Bovendien vragen we je om de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Indien de coronamaatregelen nog worden verruimd en rondleidingen mogelijk worden, zal onze gastheer deze alsnog organiseren. Er is plek voor maximaal personen 60 personen. Deelname op volgorde van inschrijving.