Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Young NMT: Help mee zwerfafval langs de maas op te ruimen tijdens Rotterdam River Clean Up 

Op zaterdag 19 september organiseert YoungShip Rotterdam voor de tweede keer een Rotterdam River Clean up. Young NMT steunt dit initiatief en mag daarom met een team van 10 Young NMT’ers zwerfaval langs de Maas opruimen. Ben jij lid van Young NMT, vind jij een schone Maas ook erg belangrijk en heb je nog geen plannen op 19 september? Meld je dan aan! 

De eerstvolgende Clean Up staat gepland voor 19 september, op World Cleanup Day. Deze keer niet op 1, maar zelfs 2 locaties in Rotterdam. Je kan starten bij de Rijnhaven of bij de Lekhaven.

Programma

10:00 – 10:15 Registratie

10:15 – 10:30 Opsplitsen in groepen

10:30 – 11:45 Start River Clean up!

11:15 – 11:45 Sorteren, terwijl cleanup doorgaat

11:45 – 12:00 Terugkeren naar beginlocatie

12:00 – 12:05 Afsluiten

Rivere Cleanup

YoungShip Rotterdam heeft in samenwerking met River CleanupClear Rivers, Royal Roos & Zwerfie Rotterdam afgelopen zondag 5 juli al de eeste Cleanup georganiseerd. Zo’n 70 vrijwilligers hebben toen ruim 300 kilo aan zwerfafval opgehaald in Rotterdam. Deze grote “vangst” is de éérste, maar zeker niet de laatste editie van de samenwerking tussen YoungShip Rotterdam en haar partners in de havenstad Rotterdam.  

Er belandt elk jaar 8 miljard kilo afval in de zee en oceanen. Ruim 80 procent hiervan komt van zwerfafval uit de rivieren. De Rotterdam River Clean Up is opgezet om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen zich actief in te zetten tegen deze riviervervuiling. 

Aanmelden

Heb je interesse om aan te sluiten bij het Young NMT Clean Up Team? Laat het dan weten aan Joëlla Lucas, Board Member Young NMT via lucas@maritimetechnology.nl. Zij stuurt je alle informatie om je aan te melden.