Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Sea Japan 2020 (Geannuleerd)

*** In verband met Covid-19 is Sea Japan 2020 geannuleerd ***

Organisator

Heb jij interesse om de Japanse markt aan te vliegen? Zie je mogelijkheden in de maritieme sector en wil je jouw producten daar op de markt brengen? Neem dan deel aan het Holland Paviljoen van NMT tijdens Sea Japan van 11 t/m 13 maart 2020. Groot Ship Design heeft mede naar aanleiding van hun vorige deelname aan Sea Japan 2018 een mooie opdracht gescoord.

De beurs ontving vorig jaar 20.266 geïnteresseerde bezoekers. Het totaal aantal te verwachten bezoekers zal rond de 20.500 liggen tijdens de komende editie van Sea Japan. Volgens de organisatie wordt deze editie van Sea Japan de grootste ooit. Verdeelt over 2 hallen (West Hall 1&2), zullen namelijk 580 exposanten, waarvan 359 uit Japan en 221 uit het buitenland deelnemen uit wel 28 verschillende landen en regio’s. De beurs wordt gehouden in het Tokyo Big Sight Exhibition Centre.

Sea Japan

Vanwege de Olympische spelen die volgend jaar plaatsvinden in Japan, zijn de data van Sea Japan naar voren gehaald, naar maart (11-13) in plaats van april, de maand waarin Sea Japan normaal gehouden word. Vandaar ook dat Sea Japan 2020 in andere hallen zal plaatsvinden.

Sea Japan is het grootste maritieme event in Japan, en daarom het beste platform om te netwerken met de grote Japanse spelers in de maritieme industrie. Het feit dat momenteel al 80% aan grondoppervlakte is verkocht voor deze beurs, geeft wel aan dat er veel interesse wordt getoond voor Sea Japan. Ook de Imabari show, die afgelopen mei werd georganiseerd, werd druk bezocht. Er is dus veel animo in Japan voor nieuwe connecties.

Holland Paviljoen

Deelname is inclusief:

  • Professionele ondersteuning vanuit NMT
  • Aanbod NMT reis- en transportarrangement
  • Gezamenlijke PR
  • Holland netwerkreceptie
  • Standbouw inclusief uiting van je bedrijfslogo en bedrijfsnaam
  • Standinventaris, elektra en verlichting
  • Gezamenlijke centrale lounge met catering

Oppervlakte paviljoen

72-90 m2 (Ruimte voor 8-10 deelnemers)

Kosten per m2

  • NMT-leden: € 795,- excl. BTW.
  • Niet-leden, € 895,- excl. BTW.

Prijzen zijn exclusief reis- en verblijfskosten. Er geldt een minimale afname van 9 m2 per bedrijf.

De Japanse markt

Japan behoort tot de top drie grootste scheepsbouwlanden ter wereld. In Japan worden voornamelijk bulkcarriers, tankers en containerschepen gebouwd. Het aantal nieuwbouworders is in 2018 met 4,5 miljoen CGT (296 schepen) verdubbeld ten opzichte van 2017, waardoor de neerwaartse trend, die in 2015 is ingezet, is doorbroken. Het aantal opleveringen (7,5 miljoen CGT – 457 schepen) in 2018 staat echter nog niet in verhouding met wat er jaarlijks binnenkomt, daardoor is het orderboek iets geslonken.

De scheepsbouwindustrie in Japan is bestempeld als strategische sector. Veel orders worden in eigen land uitgezet. Maar naast de focus op conventionele ladingschepen krijgen Japanse scheepswerven ook steeds meer de focus op innovatie en hoger technologische schepen. Daarnaast is er een sterke focus op offshore en wind en de olie en gas industrie. Uiteraard bieden deze nieuwe ontwikkelingen kansen voor Nederlandse bedrijven, die vaak veel expertise hebben op het gebied van innovatie en complexe scheepstypen.

Japan staat bekend als een complex land om zaken mee te doen, toch zijn meerdere Nederlandse toeleveranciers geslaagd om in de Japanse scheepsbouw een ingang te vinden. Dit is vaak wel een zaak van lange adem en relaties opbouwen.

Hulp hierbij kan komen van bijvoorbeeld Exeno Yamamitsu, zij fungeren als agent voor een aantal Nederlandse bedrijven in Japan.

Meer informatie en inschrijven

Klik hier om direct aan te melden. Neem voor meer informatie contact op met Marjan Lacet, Trade Promotion Manager bij NMT, via T +31 (0) 88 4451022 of E lacet@maritimetechnology.nl.

Mocht je naar aanleiding van deze introductie meer statistische informatie willen ontvangen over onder andere de Japanse scheepsbouwmarkt, dan kan dat! In maart is namelijk het SEA Europe Market Monitoring rapport weer verschenen. De studie en het rapport zijn mede mogelijk gemaakt door NMT in samenwerking met andere leden van en door onze Europese koepelorganisatie SEA Europe. Het rapport is exclusief voor leden en enkel voor intern gebruik. Het rapport kan je opvragen bij  Michel Koopman, Market Analyst bij NMT, via koopman@maritimetechnology.nl.