Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Seminar ‘Scheepsbrandstof en de mondiale zwavelnorm 2020’

Woensdag 12 december 2018 organiseren diverse Belgische partijen in samenwerking met de Nederlandse partners van het Platform Schone Scheepvaart in Breda een seminar over de mondiale zwavelnorm 2020. Een jaar voor ingang van de strengere zwavelnorm zijn er in de sector nog veel vragen. Tijdens dit seminar komen specialisten uit de sector aan het woord om u te informeren en vragen te beantwoorden.

Organisator

Over het seminar
Reders, bunkerproducenten en -leveranciers, maar ook havens, verladers, toeleveranciers en werven kijken gespannen naar de mondiale zwavelnorm die in 2020 van kracht wordt. Welke gevolgen heeft dit voor de sector? Wat merkt een reder? Hoe krijgt de bemanning met deze regels te maken, welke gevolgen heeft dat en hoe zit het met de veiligheid? Wat is de impact voor havens en handhaving? Is er straks voldoende brandstof beschikbaar en hoe zit het met de kwaliteit en stabiliteit hiervan? Tijdens dit dagvullend seminar dat de Nederlandse en Belgische maritieme sector samen organiseren zullen al deze onderwerpen worden besproken. Het seminar is interessant voor alle betrokkenen in en bij de maritieme sector.

Programma
Het programma bestaat uit verschillende blokken waarbij telkens een deelonderwerp van de zwavelnorm 2020 zal worden besproken. In het eerste blok wordt gekeken naar de beschikbaarheid van verschillende soorten brandstof. Een bunkerleverancier en -producent geven hierop hun visie. Daarna zal door een schade-expert worden gekeken naar kwaliteit, stabiliteit en veiligheid van laagzwavelige brandstoffen en de gevolgen voor motoren. Ook de herziening van de ISO norm zal worden besproken.

Na de lunch staat eerst de handhaving centraal. Zowel het nieuwe bunker licentie systeem als de handhaving in Nederland en België zal worden besproken. Scrubbers zijn een mogelijkheid om te voldoen aan de nieuwe regels en staan daarom ook op het programma. Naast de inbouw en business case zal worden uitgelegd hoe het nu precies zit met het waswater van scrubbers.

Het laatste blok geeft een blik op de bredere energietransitie en het transitiepad naar de emissieloze toekomst. Het seminar zelf zal worden afgesloten met een netwerkborrel waarbij u die laatste onbeantwoorde vraag nog kunt stellen aan de sprekers of een collega.

Klik hier voor het definitieve programma.

Datum en tijd
Het seminar start op woensdag 12 december 2018 om 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) en duurt tot 17.00 uur. Aansluitend is er een netwerkborrel.

Locatie
Golden Tulip Keyser Breda
Keizerstraat 5
4811 HL Breda

Kosten
KVNR-leden: de KVNR betaalt voor haar leden, neem contact op met (lurkin@kvnr.nl).
KBRV-leden: de KBRV betaalt voor haar leden, neem contact op met (Ludovic.Laffineur@brv.be).
NMT-leden: € 125,- per persoon exclusief BTW
Niet leden: € 200,- per persoon exclusief BTW
Studenten: € 50,- per persoon exclusief BTW

Meer informatie
Voor meer inhoudelijke informatie over dit seminar van Platform Schone Scheepvaart kunt u contact opnemen met Nick Lurkin (KVNR) via E: lurkin@kvnr.nl of Sander den Heijer (NMT) via E: heijer@maritimetechnology.nl. Voor praktische vragen kunt u terecht bij Janneke Jol (NMT), via T: 088 44 5 1025 of E: jol@maritimetechnology.nl.

www.schonescheepvaart.nl