Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Workshop ‘Succesvol zaken doen met cultuurverschillen’

In de stripverhalen van Asterix & Obelix ziet Obelix hoe ‘vreemd’ de Romeinen doen. Telkens komt hij tot de conclusie: ‘Rare jongens, die Romeinen!’ Hoeveel ‘Obelix’ zie je als je naar je Europese en Amerikaanse partners kijkt en met mensen uit diverse landen samenwerkt?

Om met buitenlandse collega’s, partners of klanten tot een goede verstandhouding te komen, is het niet alleen zaak om over de nodige taalkennis te beschikken: mensen uit verschillende culturen doen, denken en reageren anders. Dat geldt niet alleen voor mensen uit verre landen zoals Japan maar ook voor mensen van dicht over de grens, zoals Fransen, Duitsers, Belgen, Engelsen.

De internationalisering en globalisering van markten hebben tot gevolg dat veel meer mensen op een veel intensievere manier met elkaar moeten samenwerken dan ooit.

Wat ga je leren:

  • Typisch ‘Nederlandse’ manieren van doen en zakendoen
  • Hoe komen Nederlanders over in het buitenland?
  • Hoe komen misverstanden tot stand?
  • Hoe speel je als Nederlander en als Nederlands bedrijf efficiënt in op andere Europese culturen?

Spreekster

Carla Seifert is van Duitse afkomst en heeft gestudeerd in Frankfurt en Amsterdam. Carla Seifert is een zelfstandig internationaal adviseur op het gebied van begeleiding van samenwerking en fusies binnen Europa en USA. Een zeer ervaren professional op haar vakgebied. Ze geeft haar kennis en ervaring ook door via haar werkzaamheden op de Nyenrode Business University.

Doelgroep

Voor alle leden die werken met verschillende nationaliteiten/landen.

NMT Netwerkbijeenkomst

Deze workshop is een keuze-onderdeel van de NMT Netwerkbijeenkomst op 16 mei 2019 bij Veth Propulsion in Papendrecht. Hier kun je het volledige programma bekijken.