FEDA Next Innovation Talk: op 28 oktober live vanuit de werkplaats van University Racing Eindhoven

Hoe hebben studenten de ontwikkeling van een raceauto aangepakt? Maar vooral: wat kunnen bedrijven opsteken van dit team van 70 jonge, enthousiaste engineers? Dé generatie van AI en smart data. Werken ze op een slimmere manier samen? En hoe doen ze dat dan?

Meer informatie

Tijdens de online FEDA Next Innovation Talk op donderdag 28 oktober komen studenten van de TU Eindhoven op het virtuele podium. Ze vormen samen het studententeam URE dat elk jaar weer opnieuw een elektrische racewagen ontwikkelt. En ze blijven innoveren, want ook autonoom racen is tegenwoordig mogelijk.

Wil je je laten verrassen door hun frisse blik op de uitdagingen van onze sector? Meld je dan nu gratis aan via de FEDA-website.

Wat kunnen bedrijven leren van de samenwerking in een raceteam?

Binnen een raceteam werken talloze disciplines samen. Iedere schakel is even belangrijk om optimaal te presteren. Maar op welke manier creëer je zo’n hecht team? En hoe zorg je ervoor dat iedereen het maximale nastreeft?

In een interview met oud-URE-teammanager Alex Pap, tegenwoordig CEO van de succesvolle innovatieve onderneming XYZ Dynamics, dat voertuigen elektrificeert, staat de vraag centraal wat hij met die ervaringen heeft gedaan in het bedrijfsleven. Wat zijn de parallellen tussen een raceteam en een onderneming? Wat kunnen wij daarvan leren, en meenemen naar onze bedrijven?

Het gebruik van data: hoe leidt dat tot verbetering in mens en machine?

De ontwikkeling van een racewagen is gebaseerd op vele GB’s aan data. Met al die gegevens breng je de prestatie van je machine, maar ook van je team, tot een hoger niveau. De TU/e en andere universiteiten hebben fors ingezet op datascience en AI in combinatie met entrepreneurship. Het continue gebruik van data is de generatie van de toekomst met de paplepel ingegoten.

Wat kan een ondernemer daarmee? Hoe kunnen we in onze bedrijven data gebruiken om machines te verbeteren, processen te optimaliseren en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen?

Zet het in je agenda

De FEDA Next Innovation Talk brengt je nieuwe businessideeën. Een host zal je als deelnemer betrekken in de discussie. En korte polls worden gebruikt om deze kracht bij te zetten. Jij wilt toch ook die boost aan inspiratie?

De FEDA Next Innovation Talk is op donderdag 28 oktober, tussen 16.00 – 17.00 uur. Normaal gesproken exclusief voor leden van FEDA, maar deze keer óók online toegankelijk voor niet-leden. Je kan je aanmelden via de website van FEDA. Na aanmelding ontvang je meer informatie.