Gert Elhorst van Cee-Bee Maritime over het effect van het coronavirus op zijn bedrijf

“Toen het coronavirus zijn intrede deed, waren wij in één klap al onze omzet kwijt. Wij leveren specifieke schoonmaakproducten aan met name cruiseschepen en veerboten. Deze schepen liggen bijna allemaal stil”, vertelt Gert Elhorst, directeur van Cee-Bee Maritime/ MerchINTs Cleaning & Services BV “Bestellingen voor onderhoud blijven dus uit. Na de eerste week van maart is er geen bestelling meer binnengekomen. We produceren ook schoonmaakmachines voor de luchtvaart. Ook die markt is volledig ingestort.Deze markt zal ongetwijfeld terugkomen, maar het zal geruime tijd duren voor we weer op ons oude niveau zitten.

Gelukkig hebben we meer producten in ons assortiment om naar de markt te brengen. Onze focus lag op de scheepvaart en met name op het reinigen van (vacuüm) toiletsystemen en daardoor minder op de overige producten. Dat is nu geheel anders.”

Cee-Bee producten tegen het coronavirus

Naast een heel scala aan schoonmaakproducten brengt het bedrijf op dit moment ter bestrijding van het huidige coronavirus een drietal producten naar de markt. Producten die ook in maritieme bedrijven goed kunnen worden ingezet:

  • Een handspray: Cee-Bee Hygiënische Handspray op alcoholbasis. Dit product heeft een beperkte hoeveelheid alcohol (7%) maar is door de specifieke formule zeer effectief tegen het huidige virus.
  • Een oppervlaktereiniger: Cee-Bee Hygiënische Interieurreiniger op alcoholbasis. Ook voor dit product geldt dat er een minimale hoeveelheid alcohol in zit maar dat het zeer effectief is tegen verspreiding van het coronavirus.
  • Cee-Bee DE Steam; Dit product is geschikt om met gebruikmaking van een vernevelaar een grote ruimte te reinigen. Ook dit product is getest op haar effectiviteit tegen het huidige coronavirus en bleek zeer effectief. Naast het gebruik in vernevelaars is dit product ook beschikbaar in milieuvriendelijke spuitflacons. Niet op drijfgas maar gebruik makend van luchtdruk. Zeer geschikt voor het reinigen van kleine ruimtes als toiletten, cabines etc.

Al vele jaren lid van NMT

Cee-Bee Maritime is al vele jaren lid van NMT, met als voornaamste reden de naamsbekendheid te vergroten. Elhorst: “We gaan ook vaak mee naar beurzen zoals SMM, Europort en APM Singapore. Wat ons bijzonder bevalt aan de samenwerking met NMT is dat het Trade team ons ontzorgt. Alles staat al klaar als we aankomen en de catering is altijd goed verzorgd. Communicatie met jullie is ook altijd prettig. Daarnaast is de aanwezigheid op het Holland Paviljoen de beste garantie dat potentiële klanten ook ons vinden, aangezien iedere beursbezoeker wel een keer het paviljoen bezoekt. Wij zijn over de samenwerking dus tevreden en betalen graag wat extra voor de m² om hier gebruik van te blijven maken.”

Over Cee-Bee Maritime/ MerchINTs Cleaning & Services BV

MerchINTs Cleaning & Services BV is een internationaal opererende groothandel in duurzame en innovatieve reinigingsproducten, voornamelijk actief in de scheepvaart en offshore. De uitvoering berust bij een klein, enthousiast en flexibel team met elkaar aanvullende kwaliteiten. Binnen hun belangrijkste werkgebied hebben zij destijds bewust gekozen voor niches in de markt, namelijk reiniging van (vacuüm) toiletsystemen en afvoerleidingen en gecontroleerde groei. Inmiddels is het bedrijf ook actief met een door hen ontwikkeld concept om barnacles te verwijderen uit koelsystemen, koelleidingen, brandblusleidingen et cetera.

De hooggekwalificeerde producten zetten een nieuwe norm voor milieuvriendelijkheid in deze branche. Het heeft het bedrijf tijd gekost om in deze markt binnen te komen en geaccepteerd te worden, maar intussen heeft het bedrijf een reputatie opgebouwd als betrouwbare en blijvende expert en ook grote en gerenommeerde bedrijven zoeken hen nu op.