Groei en uitdagingen, economische handelsmissie Indonesië

Zakendoen in Indonesië of je contacten uitbreiden en verstevigen? Ga dan mee met de economische handelsmissie naar Jakarta en Surabaya. De missie vindt plaats van zondag 8 tot en met vrijdag 13 maart 2020 en valt gelijktijdig met het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Grote, maar verouderde vloot

Indonesië biedt grote kansen voor scheepsbouwers en maritieme toeleveranciers. Het land groeit economisch en heeft een enorme vloot. Desondanks vaart men nog te veel met verouderde schepen, bijvoorbeeld in het ‘inter island’-verkeer. Bij het ontwerp en de bouw van nieuwe schepen, kan nog beter worden gekeken naar de functie van het schip. Daarbij moet ook rekening worden gehouden met emissiereductie en de veiligheid van bemanning en passagiers. Ook in de reparatiesector liggen, gezien de enorme vloot, mooie kansen in Indonesië.

Partners for International Business

NMT is betrokken bij de inhoudelijke organisatie van het maritieme deel van de handelsmissie. Sinds december 2018 is NMT immers actief met Partners for International Business (PIB) Indonesië, een driejarige samenwerking tussen de ambassade in Jakarta, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en NMT-leden Alewijnse Marine, CSI Control Systems, Damen Shipyards Group, Hydromaster Propulsion, MARIN, Royal IHC, STC International en Transocean Coatings.
De betrokken partners hebben als doel marktkansen in de Indonesische scheepsbouwsector te verkennen en marktaandeel in het land te veroveren en te vergroten. NMT bekleedt binnen deze samenwerking de rol van coördinator en fungeert als algemeen contactpunt voor alle betrokken partijen.

Unieke kans

De aanwezigheid van ministers biedt u een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen: Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport leiden gelijktijdig deze brede handelsmissie naar Indonesië om nieuwe kansen voor economische samenwerking te benutten.

Geïnteresseerd in deelname?

Bekijk hier alle informatie over de economische handelsmissie naar Indonesië. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert deze missie in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De missie is van zondag 8 tot en met vrijdag 13 maart 2020.  

Aanmelden voor deelname kan tot en met donderdag 19 december via RVO.nl.