Heinen & Hopman introduceert nieuwe CFD analyse service

Maritieme HVAC leverancier Heinen & Hopman heeft een nieuwe service geïntroduceerd waarmee tekortkomingen van een HVAC systeem op accurate wijze voorspeld kunnen worden voordat er ook maar één onderdeel aan boord is gemonteerd. Met behulp van computational fluid dynamics (CFD) technologie kan een HVAC ontwerp geanalyseerd worden om zo te valideren of de HVAC installatie aan de specifieke vereisten zal voldoen.

CFD is een bewezen technologie in vele industrieën. Met CFD-technologie kunnen luchtstromen realistisch worden gesimuleerd om algemene HVAC problemen te identificeren, zoals tocht, hoge turbulentie, hoge drukval en slechte luchtverdeling. CFD houdt rekening met allerlei factoren die van invloed kunnen zijn, van de invloed van zonlicht tot de indeling van de kamers en de plaatsing van luchtroosters rond meubels. Dit resulteert in een comfortanalyse en / of productvalidatie. Het doel is om de beste oplossingen voor luchtcirculatie voor een specifieke ruimte te vinden.

Voorkom problemen al voor ze zich voordoen

Investeren in virtuele CFD analyses bespaart u geld en tijd. De werking van het HVAC-systeem kan worden gecontroleerd zonder dat er iets gebouwd hoeft te worden, zo worden potentieel hoge kosten voor het op locatie aanpassen van het HVAC-systeem na de installatie voorkomen. Jeroen Fijan – R&D manager bij Heinen & Hopman – legt uit: “Stel je voor dat je betrokken bent bij de engineering van een machinekamerventilatiesysteem. Tijdens het ontwerpproces wordt er een fout geconstateerd in het ontwerp van de ventilatieschachten die zijn aangesloten op de plenums van de inlaat- en uitlaatroosters. Je kwam erachter dat, vanwege de beperkte beschikbare ruimte, de toevoer- en afzuigventilator de weerstand in de ventilatieschachten niet kunnen overwinnen en daardoor de luchtstroom en koeling van de machinekamer in gevaar komen. Een CFD-analyse zou de enige manier zijn om meer inzicht te krijgen in de situatie om zo het ontwerp te verbeteren op de meest kosteneffectieve manier.”

Typen analyses

Heinen & Hopman biedt vier soorten analyses: een stromingsanalyse, een comfortanalyse, een drukanalyse van het totale systeem en een thermische analyse van het totale systeem. CFD is ook een zeer nuttige tool voor het oplossen van problemen met het HVAC-systeem en het optimaliseren van systeemprestaties na installatie, wat resulteert in meer comfort en effectiviteit.