Je kennis en expertise delen binnen het onderwijs

Kennis en ervaring van maritieme professionals is van grote waarde voor mbo-studenten. Heb je collega’s binnen je bedrijf die hun kennis en expertise willen inzetten in het onderwijs? Of lijkt het jou zelf leuk? Dan gaan de mbo-onderwijsinstellingen graag het gesprek met jou of je collega aan!

Enkele opties waaraan je kunt denken zijn:

  • Docent worden. Bij STC staat momenteel een vacature open voor docent scheeps- en jachtbouw. Kijk hier voor meer informatie.
  • Hybride docent of instructeur. Een combinatie van werken als docent/instructeur in het onderwijs én werken in het bedrijfsleven. Dit kan tijdelijk of structureel. In deze vorm is een bevoegdheid om les te geven nodig. Kijk hier voor meer informatie.
  • Geven van gastlessen. Je werkt samen met een docent om een aantal keer per jaar gastlessen te geven over een inhoudelijk onderwerp/thema waarop jij veel expertise hebt of de studenten mee te nemen in praktijksituaties. Hiervoor heb je geen bevoegdheid nodig om les te geven.
  • Meewerken aan de ontwikkeling van onderwijs. Breng jouw expertise in binnen het onderwijs door mee te werken aan het ontwikkelen van lesmateriaal, praktijkexamens, regelen van praktijkstages voor studenten door het inzetten van jouw netwerk. Hiervoor heb je geen bevoegdheid nodig om les te geven.

Afhankelijk van het soort werkzaamheden en de situatie, inventariseren we met elkaar welke vorm het beste past. Spreekt dit je aan en wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Tamara Pols, recruiter bij STC via 06 10 92 43 15 of t.pols@stc-r.nl.