Kantoor Scheepswerf Slob: Eyecatcher aan de Beneden Merwede

Aan de Beneden Merwede in Papendrecht is het nieuwe kantoor van Scheepswerf Slob officieel in gebruik genomen. Het kantoor biedt plaats aan de staf- en engineeringsafdeling van Slob, een expert in het bouwen van complete casco’s voor grote jachten. Het markante kantoorgebouw bestaat voornamelijk uit beton, staal en glas. Eerlijke materialen die het karakter van de organisatie verbeelden: robuust, doelmatig en no-nonsense. Het ontwerp van EGM sluit hiermee naadloos aan bij de sfeer en het werk van de scheepswerf.

Meer informatie

Het nieuwe kantoor van Scheepswerf Slob staat op de hoek van de Ketelhaven in Papendrecht aan de oever van de Merwede. Een van de uitdagingen was om de krappe locatie binnen het bestemmingsplan de benodigde ruimte voor de bedrijfsvoering te realiseren. Deze uitdagende puzzel is door EGM vertaald in een compact gebouw met een beperkte footprint en een karakteristiek overstek.

Het interieur heeft een industriële uitstraling gekregen met een knipoog naar de organisatie én de scheepvaart. In het hart van het kantoor vormt de trap van op maat gesneden staalplaten een echte eyecatcher. Hetzelfde warme roestrode plaatmateriaal is ook terug te vinden in de receptie en de pantry’s. De enorme glazen gevel zorgt overal in het gebouw voor voldoende daglicht en biedt een prachtig uitzicht over de rivier.

Het compacte gebouw is voor een groot deel circulair. Veel elementen, waaronder de gevelelementen, zijn geprefabriceerd en demontabel. Verder is de indeling modulair, waar door in de toekomst eenvoudig ingespeeld kan worden op krimp of uitbreiding. In het ontwerp is gebruik gemaakt van innovatieve technische oplossingen zoals isolerende beglazing met geïntegreerde en technisch bedienbare zonwering, waarbij de zonwering zich tussen het glas bevindt.

Het nieuwe kantoor past de scheepsbouwer als een jas: herkenbaar, doelmatig, comfortabel en toekomstgericht.