Koningin Máxima en Mona Keijzer bij presentatie ‘Jaarbericht Staat van het MKB 2018‘ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap

Hare Majesteit Koningin Máxima was woensdagmiddag 3 oktober aanwezig bij de presentatie van het ‘Jaarbericht Staat van het MKB 2018’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. De presentatie vond plaats tijdens een werkbezoek aan het bedrijf Corrosion in Moerkapelle. Koningin Máxima is lid van het Comité.

Meer informatie

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap heeft het ‘Jaarbericht Staat van het MKB’ voor de derde keer uitgebracht. Het is een trendanalyse van het midden- en kleinbedrijf, dat bestaat uit meer dan één miljoen ondernemers. Het bevestigt onder meer dat het MKB het fundament is van de Nederlandse economie. De huidige snelle ontwikkelingen, als digitalisering, vragen om een groot aanpassingsvermogen van de ondernemers. De analyses in het jaarbericht zijn gebaseerd op de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De voorzitter van het Comité, Harold Goddijn, bood in aanwezigheid van de leden van het Comité het jaarbericht aan staatssecretaris Keijzer aan.

Corrosion is 25 jaar geleden gestart als specialist in corrosiebescherming van staalconstructies in de scheepsbouwsector. Door zich aan te passen aan een veranderende markt, is het bedrijf nu internationaal marktleider op het gebied van milieuvriendelijke bescherming van off shore windturbines en heeft het een eigen onderzoekslaboratorium. Corrosion heeft inmiddels ook vestigingen in China, Vietnam, Duitsland en agentschappen in 30 landen. Het bedrijf is een goed voorbeeld van het belang van aanpassingsvermogen van ondernemers aan marktveranderingen, één van de hoofdthema’s van het jaarbericht.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf. Elk jaar geeft het Comité een trendanalyse uit in de vorm van het ‘Jaarbericht Staat van het MKB’.

Kijk voor meer informatie op www.staatvanhetmkb.nl