Koolen Industries en Skoon Energy tekenen overeenkomst

Skoon Energy en Koolen Industries hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarbij Koolen Industries investeert in Skoon Energy. De bedrijven kijken uit naar een nauwe samenwerking en het versnellen van de energietransitie. “Middels deze investering brengen we de kennis en middelen samen die ons als groep helpen om complete energie transitie oplossingen aan te bieden, waarbij wij voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame mobiele energieopslag”, aldus Kees Koolen.

Koolen Industries is een ambitieuze en innovatieve speler op het gebied van duurzame energie. Recentelijk heeft zij onder andere geïnvesteerd in lithium batterijen en laadinfrastructuur en momenteel werkt zij ook aan investeringen in de energiesector. Skoon Energy’s batterij deel concept is een perfecte toevoeging aan dit portfolio en zal een sleutelrol gaan spelen in het faciliteren van de energie transitie. Dit concept bestaat uit het mogelijk maken en beheren van een netwerk van mobiele energieoplossingen, zoals batterijcontainers (Skoonboxen).

Sinds haar oprichting heeft Skoon Energy gewerkt aan het ontwikkelen van een uniek platform (Skoon Cloud) om optimale inzet van batterijcontainers te faciliteren. Op dit platform kunnen bedrijven mobiele energieopslag aanbieden of boeken. Daarnaast biedt het platform toegang tot verschillende data sets rondom het gebruik. Gebruikers kunnen Skoonboxen bestellen en direct volgen tijdens het gebruik. Door alle operationele logistiek te automatiseren, zorgt het platform voor een betrouwbaar netwerk van slimme mobiele energieopslag. Skoon Cloud is ontworpen vanuit ervaring en werkt in combinatie met allerlei mobiele energieoplossingen.

Peter Paul van Voorst tot Voorst, Oprichter en CEO van Skoon Energy is enthousiast over de samenwerking: “Kees zijn ervaring in tech bedrijven zoals Booking.com en Uber is erg waardevol voor ons en gaat zeker helpen bij de verdere ontwikkeling van Skoon en de Skoon Cloud.” Op korte termijn zullen Koolen Industries en Skoon zich gaan richten op de verdere groei van het bedrijf. De samenwerking zal ook de ontwikkeling van de Skoonboxen versnellen om zo sneller van dienst te kunnen zijn bij een verscheidenheid aan mobiele toepassingen. Dit is van groot belang voor de markt-brede adaptatie van het delen van mobiele energie via de Skoon Cloud.

Skoon Energy en Koolen Industries kijken uit naar een goede samenwerking en het doorontwikkelen van state of the art mobiele schone energieoplossingen.