KWx en Astrol presenteren oplossingen voor DC-installaties tijdens Electric and Hybrid Marine World Expo in Amsterdam

Een goede beveiliging van DC-netwerken aan boord van schepen is van essentieel belang, maar is tegelijkertijd een stevige uitdaging voor system integrators. KWx en Astrol Electronic hebben een serie 1kV DC breaker switches ontwikkeld voor toepassingen aan boord van schepen. Een unieke oplossing waarmee ieder deel van het DC-netwerk aan boord wordt beschermd. Zij presenteren de DC breaker switch en complementaire producten voor toepassing in DC-netwerken tijdens de Electric and Hybrid Marine World Expo in Amsterdam.

Meer informatie

De unieke technologie van de DC breaker switch biedt maximale flexibiliteit binnen maritieme DC-installaties en zorgt voor beveiliging tegen kortsluitstromen in microseconden. Het modulaire en toekomstbestendige ontwerp maakt eenvoudige integratie in bestaande installaties mogelijk. Het grootste model is geschikt voor installaties tot 5 kA. Met behulp van deze solid-state DC breaker switches liggen efficiëntere installatieschema’s binnen handbereik.

De 1kV DC breaker switches beschermen elk deel van het DC-netwerk tegen kortsluitstromen. Door de ultrasnelle openingstijd wordt de foutstroom beperkt en de negatieve impact op de belasting geminimaliseerd. De stroom bereikt geen schadelijke niveaus en wordt onderbroken zonder een vlamboog te vormen, waardoor een geforceerde spanningsomkering overbodig is.

Laatste loodjes voor de DNV certificering van de DC breaker switch

Tijdens de Electric & Hybrid Marine World Expo presenteren KWx en Astrol Electronic het definitieve ontwerp van DC breaker switches. De beurs vindt plaats op 25, 26 en 27 juni in de RAI Amsterdam. Zowel de 0,5 kA als de 1,25 kA switch zitten in de laatste fase van het DNV certificeringsproces.