Motrac Industries neemt elektrische aandrijftechniek op in de ISO 9001:2015 her-certificering

De onafhankelijke certificeringsinstelling TÜV Nederland heeft onlangs aan Motrac Industries het ISO 9001:2015 en VCA certificaat uitgereikt. Het certificaat is afgegeven voor de kwaliteit van het ontwerpen, assembleren en onderhouden van hydraulische en elektrische installaties, en ook voor het leveren van componenten voor hydraulische en elektrische installaties. Wereldwijd is het certificaat drie jaar geldig.

Meer informatie

Elektrische aandrijftechniek

Bij de scope van de her-certificering is de elektrische aandrijftechniek de nieuwkomer in het verhaal bij Motrac Industries. In september 2018 heeft Motrac Industries zijn productenreeks uitgebreid met een compleet pakket elektrische aandrijftechniek. Directeur Reesink Industries, Maarten Vinkesteijn: “ISO & VCA-certificering zijn beide erg belangrijk voor Motrac. We zien steeds meer dat klanten die onze kwaliteit kennen toch een officieel certificaat willen zien, zodat ook zij hun interne kwaliteitscontrole beter kunnen waarborgen. Het was voor ons daarom een logische stap om onze elektrische aandrijftechniek mee te nemen in de her-certificering. Als organisatie vinden wij het belangrijk om onszelf, onze onderlinge band en organisatie te blijven verbeteren. Hiervoor is een proactieve houding van al onze medewerkers een absolute vereiste. We beschrijven namelijk al onze processen en procedures zelf, zonder hulp van buitenaf.”

Blijven verbeteren

Op de vraag waarom Motrac Industries zelf haar processen en procedures beschrijft, antwoordt Maarten Vinkesteijn: “Het geeft enorm veel inzichten in je organisatie en laat zien waar de uitdagingen en kansen liggen. Drie jaar geleden was Motrac één van de eerste zeven bedrijven in Nederland die het ISO 9001:2015 certificaat officieel uitgereikt heeft gekregen van TÜV Nederland. Een belangrijk uitgangspunt voor onze organisatie bij het ISO-traject is: ‘Welke kernwaarden vinden onze klanten belangrijk?’. Het antwoord op die vraag was: ‘Ze moeten beschikken over gedegen vakkennis, een goede leverbetrouwbaarheid hebben en doen wat ze zeggen.’ Deze kernwaarden hebben we vertaald van het hoogste abstractieniveau naar het operationele niveau in onze organisatie. We hebben samen met onze medewerkers gekeken naar onze processen en procedures en deze verbeterd. Kort daarvoor hadden we dit principe al toegepast op de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Dit heeft geleid tot een constantere kwaliteit, die direct geborgd is in de organisatie en aanzienlijk minder administratieve rompslomp geeft. Hetzelfde principe hebben we ook dit keer weer toegepast bij het ISO-traject en ook bij de implementatie van een compleet nieuwe versie van ons ERP-systeem, dat we eind dit jaar zullen uitrollen. We blijven onze processen en procedures doorlopen en verbeteren waar dat nodig is. De wereld van vandaag, van onze klanten en concurrenten, is voortdurend in beweging. Wij bewegen als organisatie daarin mee zodat we onze klanten optimaal kunnen bedienen. Onze slogan is niet voor niets ‘Powered by experts!’”

Maarten Vinkesteijn vervolgt: “Door zelf onze processen en procedures te beschrijven, beleven we ieder ‘Verbeter’-traject intensief met elkaar. De sterke betrokkenheid en motivatie van onze mensen vertaalt zich door naar een krachtigere onderneming. Daar zijn we als Motrac en als onderdeel van Reesink Industries trots op.”