‘Na 17,5 jaar bij de vereniging gooi ik het roer om’

Communications Coordinator Linda te Veldhuis neemt binnenkort afscheid van NMT. In 2001 is zij begonnen als stagiaire op een bureau van 6 medewerkers en 125 leden, nu bij haar vertrek heeft de vereniging meer dan 400 leden en werken er 35 mensen voor NMT. Deze groei zorgde uiteraard ook voor de nodige communicatieve uitdagingen.

Linda: “Ik weet nog goed dat toen ik bij destijds Holland Marine Equipment (vereniging voor de Nederlandse maritieme toeleveranciers) startte het ledenmagazine HMEdedelingen 20 pagina’s dik was en tweekleurendruk had. Hoe anders is dat geworden! Nu is het de normaalste zaak van de wereld om alles in full colour te hebben. En dan heb je nog de digitale revolutie. Communicatie is een boeiend vak.”

De juiste boodschap

“Het was steeds een leuke uitdaging om de branchevereniging en de sector te profileren. We hebben meerdere namen gehad met elk een eigen uitstraling. Ook was het erg leuk om er voor te zorgen dat de leden op de juiste wijze geïnformeerd werden over het aanbod van NMT. Website, digitale nieuwsbrieven, direct mailings, social media, magazine, brochures etc. Met ons team keken we iedere keer weer naar de juiste boodschap voor de doelgroep.”

“Ik kijk met veel plezier terug op het contact met leden, met name tijdens beurzen. Waar ik ook met een glimlach op terugkijk zijn de vele edities van de Zeildag, de Netwerkbijeenkomsten en het Maritime Awards Gala. En het was altijd leuk sparren met communicatieprofessionals van de leden in onze commissievergaderingen en tijdens themabijeenkomsten. Ik wil ook iedereen bedanken die bijgedragen heeft aan mijn werkplezier de afgelopen 17,5 jaar!”

Wat nu dan?

“Eigenlijk is dit nog steeds mijn eerste baan”, vertelt Linda. “En nu is het dus tijd om daarmee te stoppen. Ik ga als zelfstandig ondernemer een regionale krant voor kinderen van 7 t/m 12 jaar in de Drechtsteden uitgeven: Jong078. De kinderen ontvangen deze krant in de klas. Doelen zijn het bevorderen van leesvaardigheden, bekendheid met de eigen woonomgeving vergroten en het stimuleren van een eigen mening.”

“Of ik de maritieme sector niet ga missen? Nee, want ik zal er zeker nog mee verbonden blijven. De Drechtsteden is natuurlijk een maritieme regio en daarnaast hebben we een eigen binnenvaarttanker (MTS Specht). Ik loop dus in november gewoon weer rond op Europort!”

Opvolger

Michel Revet is de opvolger van Linda te Veldhuis en 1 april bij NMT gestart. Inmiddels heeft hij Linda’s werkzaamheden overgenomen. Linda rondt de komende week nog een aantal zaken af en dan is de NMT Zeildag op 13 juni haar laatste werkdag. Michel Revet is te bereiken via 088 44 51 065 of revet@maritimetechnology.nl.